FC speelt doelpuntloos gelijk, debuut Emeran.

Zondag 27 augustus 2023 om 16:28

FC Groningen heeft zondagmiddag in een goed gevuld Euroborg met 0-0 gelijkgespeeld tegen Willem II. Kristian Lien maakte zijn eerste minuten voor de FC in Euroborg. Nieuweling Noam Emeran debuteerde als invaller voor de Trots van het Noorden.

FC Groningen verloor de toss waardoor Willem II draaide en de FC in de eerste helft richting de witte zee van supporters op de Noordtribune speelde. De Trots van het Noorden zette de tegenstander in de beginfase van het duel onder druk en werd via de zijkanten gevaarlijk. Voorzetten van backs Marco Rente en Isak Määttä bereikten helaas geen ploeggenoot voor het doel.

Willem II kreeg halverwege de eerste helft een goede kans. Max de Waal kwam vanaf links het strafschopgebied in en schoot op de buitenkant van de paal. Het einde van de eerste helft kreeg de FC het heft weer wat meer in handen. Vijf minuten voor rust zette Marvin Peersman goed door en stoomde het middenveld in. De verdediger speelde aanvaller Kevin van Veen vrij aan de linkerkant. De lage voorzet van de spits, ging net voorlangs collega-spits Romano Postema voor het doel.

Van Veen werd een minuut later zelf door Daleho Irandust weggestoken. De spits moest iets uitwijken naar rechts, zag doelman Joshua Smits op zich afstormen en schoot tegen de keeper aan.

Paulos Abraham maakte na rust zijn eerste minuten van het seizoen als invaller voor Irandust. De aanvaller stuurde na 55 minuten spelen Rente weg aan de rechterkant. De lage voorzet van de Duitse verdediger bereikte beide spitsen voor het doel niet. Een minuut later kwam een voorzet van Luciano Valente vanaf rechts wel aan bij Postema. De spits drukte af, maar keeper Smits stond in de weg. Uit de daaropvolgende hoekschop knalde Johan Hove keihard van buiten het strafschopgebied op de lat.

Driemaal betekende geen scheepsrecht voor de FC. De ploeg van trainer Dick Lukkien kwam na ruim een uur wederom goed door aan de rechterkant. De voorzet van Postema schampte het hoofd van Van Veen, waarna de bal naast ging. Niet veel later werd de aanvaller vervangen door Kristian Lien, die daarmee zijn eerste minuten in Euroborg maakte.

Nieuweling Noam Emeran debuteerde een kwartier voor tijd. De Fransman verving Valente en werd met een groot applaus ontvangen door de 20.741 supporters in Euroborg. De FC zette in het laatste kwartier nog een keer aan. De grootste mogelijkheid kwam in blessuretijd na een actie van Abraham, maar uit de kluts ging de bal niet in het doel en werd er uiteindelijk een aanvaller van FC Groningen afgevlagd voor buitenspel. Hierdoor bleef het na ruim 90 minuten voetbal doelpuntloos in Euroborg.