FC sluit seizoen af met gelijkspel bij landskampioen

6 mei 2018

FC Groningen heeft zondagmiddag in Eindhoven met 0-0 gelijkgespeeld tegen PSV. De FC is daardoor met 38 uit 34 wedstrijden op de twaalfde plek van de ranglijst geëindigd. Tim Freriks maakte zijn officiële debuut voor FC Groningen als vervanger van clubtopscorer Tom van Weert (12 competitiegoals). Voor trainers Ernest Faber en Marcel Groninger betekende het hun afscheid van de Trots van het Noorden.

In Eindhoven stond in de 34ste speelronde vooral de eer nog op het spel voor beide ploegen. Landskampioen PSV reisde afgelopen week af naar Barcelona voor een seizoensafsluiting en kwam met een mix van talenten en vaste krachten aan de aftrap. Opmerkelijk feit vooraf, was het feit dat de drie voorgaande duels met PSV allemaal in een gelijkspel waren geëindigd. Bij FC Groningen begon Uriel Antuna op de plek van Jesper Drost in vergelijking met de gewonnen thuiswedstrijd tegen Excelsior.

De wedstrijd in Eindhoven kwam slechts spaarzaam voor in het schakelprogramma van alle negen Eredivisiewedstrijden, dat in totaal 33 doelpunten opleverde. In ruim negentig minuten voetbal in Eindhoven vielen geen doelpunten. Voor PSV vielen helaas Bart Ramselaar en Jorrit Hendrix al voor de pauze geblesseerd uit. Mike te Wierik en Hirving Lozano kregen het nog eens met elkaar aan de stok en over en weer waren er spaarzaam wat mogelijkheden.

Voor PSV was het heilige moeten niet aanwezig en FC Groningen wist zich knap te handhaven bij de landskampioen, die tot zondagmiddag in eigen huis slechts twee punten had verspeeld in de ontmoeting met Heerenveen (2-2). Bij FC Groningen waren Beloften Ludovit Reis, Michael Breij en debutant Tim Freriks de drie invallers. Daarmee eindigde de ploeg met een zeer jonge gemiddelde leeftijd aan het seizoen en elf spelers met doorlopende contracten bij de Trots van het Noorden.

Voor trainers Ernest Faber en Marcel Groninger zit hun klus bij FC Groningen er na respectievelijk twee en vijf seizoenen op. Clubtopscorer is Tom van Weert met twaalf Eredivisietreffers. Doelman Sergio Padt hield met zijn defensie voor de zevende keer de nul in deze competitie. Komend weekend gaat FC Groningen – in navolging van PSV – voor een lang weekend naar Barcelona. Op dinsdag 15 mei wordt het seizoen afgesloten met een oefenduel bi Omlandia (aanvang 19.00 uur). Diverse spelers zullen de komende weken het seizoen nog afmaken met Jong FC Groningen, dat tot en met zaterdag 26 mei verplichtingen heeft.

20180506EOA4042

Laatste nieuws