string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC sluit kalenderjaar af tegen Jong FC Utrecht.

Donderdag 21 december 2023 om 13:00

FC Groningen speelt morgenavond, vrijdag 22 december, de laatste wedstrijd van 2023. De ploeg van hoofdtrainer Dick Lukkien treedt vanaf 20.00 uur aan tegen Jong FC Utrecht. Voor de jaarafsluiting in Euroborg, dat grotendeels in kerstsferen is gebracht, zijn nog kaarten beschikbaar.

FC Groningen wil de ongeslagen reeks van 9 opeenvolgende wedstrijden vrijdagavond afsluiten met een driepunter tegen Jong FC Utrecht. De overtuigende en dik verdiende bekerzege op Willem II in Tilburg geeft hiervoor voldoende vertrouwen, beaamt Dick Lukkien. “We hebben tegen Willem II een prima wedstrijd gespeeld, waarin we heel veel goed hebben gedaan. We hadden controle over de wedstrijd en zijn amper in de problemen geweest. Maar we moeten ons goed realiseren dat we elke week weer moeten leveren. Een continue honger hebben naar resultaat.”

Dadendrang
Van die dadendrang moet Jong FC Utrecht bij de afsluiting van 2023 in Euroborg het slachtoffer worden. “We hebben in de laatste weken een basisniveau en een ondergrens ontwikkeld,” stelt de hoofdtrainer van FC Groningen. “In vergelijking met de wedstrijd die wij aan het begin van dit seizoen in Utrecht speelden, doen we het nu vooral in de eindfase beter. We weten spelers beter te bereiken om tot kansen te komen, krijgen ook voldoende kansen, maar de afronding moet nog beter. En omdat we onszelf doorlopend moeten uitdagen om nog beter te worden, willen we tot nog meer kansen komen en nog meer doelpunten maken.”

De wedstrijdselectie van morgenavond kent in vergelijking met het bekerduel in Tilburg amper mutaties. Nordin Musampa was afgelopen week ziek, maar is voor het slotakkoord van 2023 weer inzetbaar. Wouter Prins is nog een twijfelgeval. Kaarten voor de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht in Euroborg zijn te bestellen via: https://tickets.fcgroningen.nl/

Speler van het Jaar
Ook dit seizoen kiezen de supporters weer de Speler van het Jaar door bij elke wedstrijd een stem uit te brengen op de Koning van de Wedstrijd. Iedereen kan vrijdag voor de laatste keer in 2023 stemmen op zijn of haar favoriete speler in het thuisduel met Jong FC Utrecht. Breng via deze link je stem uit op de Koning van de Wedstrijd: https://www.fcgroningen.nl/koning/

Scheidsrechter
FC Groningen – Jong FC Utrecht staat vrijdagavond vanaf 20.00 uur onder leiding van scheidsrechter Wouter Wiersma. Bekijk via onderstaande videoplayer de gehele voorbeschouwing van hoofdtrainer Dick Lukkien, waarin hij onder meer terugblikt op de bekerzege op Willem II, vertelt hoe hij naar tegenstander Jong FC Utrecht kijkt en afsluit met een boodschap voor supporters en sponsors.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

De Kleuren van… Focko Onnes

53:56
1 week geleden

Kijk hier de huldiging in Euroborg terug

13:45
1 week geleden

Geniet na via ‘Thuis’