string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

FC-prominenten tijdens 4 Mijl in actie voor Jeugdfonds Sport en Cultuur.

Woensdag 05 oktober 2022 om 12:00

FC Groningen maakt zich klaar voor de 4 Mijl van Groningen, die komende zondag voor de 35ste keer in de geschiedenis wordt gelopen. Deze editie is Jeugdfonds Sport en Cultuur als goede doel aan het evenement verbonden. Onder anderen Arjen Robben, Mark-Jan Fledderus en Kurt Elshot lopen zondag mee voor dit goede doel. 

jeugdfonds_0000MJ-bal

Komende zondag zullen duizenden hardloopliefhebbers weer meedoen aan het grootste loopfeest van Groningen ‘de 4 Mijl van Groningen.’ Aangemoedigd door nog veel meer mensen langs de route staat komend weekend de hele stad in het teken van bewegen.
 
Tegen bewegingsarmoede
De 4 Mijl van Groningen is een begrip in Noord-Nederland. Een laagdrempelig hardloopevenement, dat heel veel Noorderlingen structureel in beweging brengt. Mensen van alle leeftijden die gaan trainen om het beste uit zichzelf te halen. Het past uitstekend in de maatschappelijke missie van de Trots van het Noorden, waarbij de club de strijd aangaat met bewegingsarmoede. FC Groningen heeft dit jaar een partnership met Golazo Noord-Nederland, organisator van het jaarlijkse hardloopevenement in Groningen, om samen zoveel mogelijk mensen in beweging te brengen.
 
Support Arjen, Mark-Jan, Kurt
Jeugdfonds Sport en Cultuur is voor meerdere jaren als goed doel gekoppeld aan de Charity Run. Onder andere clubicoon Arjen Robben loopt samen met het voetbalteam van Be Quick 1887 dat hij traint voor Jeugdfonds Sport en Cultuur. Ook technisch directeur Mark-Jan Fledderus van FC Groningen zet zich in en loopt – samen met een van zijn zoons – voor het goede doel. Net als voormalig FC’er Kurt Elshot, die de route vanuit Haren naar de Vismarkt zo snel mogelijk zal proberen af te leggen.
 
De FC’ers zamelen geld in voor het goede doel, zodat het Jeugdfonds kinderen die leven onder financieel uitdagende omstandigheden bij een vereniging kan laten sporten. FC Groningen werkt al jaren samen met Jeugdfonds en vindt dat sport toegankelijk moet zijn voor iedereen, ongeacht financiële status, handicap of leeftijd. Iedereen heeft recht om te sporten. Klik op één van de bovenstaande links om Arjen, Mark-Jan of Kurt en Jeugdfonds Sport en Cultuur te steunen. 
 
Scapino Selectie
FC Groningen heeft een kleine honderdtal mensen kunnen aanmoedigen zich op te geven voor de Scapino Selectie. Deze beginnende hardlopers startten veelal op nul en hebben gedurende ruim tien weken onder begeleiding van goede trainers en met behulp van materiaal beschikbaar gesteld door Scapino toegewerkt naar het evenement.
 
Onder het motto ‘Samen naar de Vismarkt’ ging de Scapino Selectie aan de slag. Er werden wekelijks trainingsschema’s gedeeld en er waren meerdere clinics, die goed werden bezocht. De leden van de Scapino Selectie zullen vrijdag de FC aanmoedigen in Euroborg bij de competitiewedstrijd tegen RKC Waalwijk en starten zondag in het speciale FC Groningen Startvak. Naast hen nog vele FC-supporters, die zich speciaal voor dit startvak hebben ingeschreven en de 4 Mijl van Groningen gaan lopen in de clubkleuren van de FC. FC Groningen wenst alle deelnemers aan de 35ste 4 Mijl van Groningen heel veel succes en nog veel meer plezier!

jeugdfonds_0003_Arjen-bal
jeugdfonds_0004_Kurt

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

VAN EIGEN BODEM Mart Esschendal: ‘Ik denk dat ik één op één veel ballen afpak’

2 weken geleden

Peakz Padel en FC Groningen slaan handen ineen

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Ids van der meer: ‘Ik zou zo graag in het eerste willen voetballen’