string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

FC professioneel langs De Graafschap.

Zondag 16 november 2008 om 18:59

FC Groningen heeft zondagmiddag in Euroborg met 3-0 gewonnen van De Graafschap. In de eerste helft opende Danny Holla de score. In het laatste kwartier van de tweede helft voerden de Zweedse internationals Granqvist en Berg de score op. Groningen staat na elf duels nu derde op de ranglijst.

Bij FC Groningen was Berry Powel een nieuwe man in vergelijking met de basisopstelling van een week tevoren tegen FC Volendam. Koen van de Laak was geblesseerd. In de selectie keerde Martijn Meerdink terug. De ziekenboeg bestond naast Van de Laak nog uit het trio Jeroen Veldmate, Evgeniy Levchenko en Sepp De Roover.

Het eerste halfuur hadden de gasten uit Doetinchem de bedoeling vooral FC Groningen niet aan voetballen te laten toekomen en daarin slaagde de ploeg redelijk. Het had echter als gevolg dat de ploeg zelf ook nauwelijks over de middellijn te vinden was. Zo was het in de eerste helft vooral eenrichtingsverkeer richting het Doetinchemse doel.

Berry Powel was de gevaarlijkste man aan Groninger zijde. De oud-Graafschap-speler was zijn directe belager in de zevende minuut te snel af, maar miste vervolgens met zijn schot het doel van de tegenstander. Na ruim een kwartier kopte Powel de bal op de lat uit een voorzet van de zijkant. Niet veel later brak hij weer door de Gelderse defensie en nu stond doelman Heijblok succes in de weg.

In de 29ste minuut was het wel raak voor de FC. Een voorzet van de rechterkant werd door Marcus Berg panklaar gelegd voor Danny Holla, die de bal vervolgens prima langs de Doetinchemse doelman dirigeerde en 1-0 aantekende. In het restant van de wedstrijd waren er nog aardige kansen voor Marcus Berg en Petter Andersson, maar de Zweden vonden het doel niet.

Na de pauze kroop De Graafschap iets meer uit zijn schulp zonder daarbij de defensie van Groningen echt in de problemen te brengen. Zo hoefde doelman Luciano zich niet overmatig in te spannen bij de spaarzame afstandsschoten. De gastploeg nam extra risico met het inbrengen van twee extra aanvallers. Peter Jungschläger en Reinier Robbemond maakten na een kwartier plaats voor Hugo Bargas en Donny de Groot.

Bij FC Groningen werd middenvelder Oluwafemi Ajilore afgelost door Paul Matthijs. Een klein kwartier voor tijd kwam de wedstrijd plots weer tot leven toen Andreas Granqvist uit een vrije trap van Danny Holla de 2-0 tegen de touwen kopte. Mogelijkheden waren er eerder geweest voor Petter Andersson en met diverse schoten uit de tweede lijn.

In de slotfase kwam de ene oud-Graafschapper Martijn Meerdink in de plaats van de andere, Berry Powel. Ook Gonzalo Garcia mocht nog invallen. Hij verving Goran Lovre. Een minuut voor tijd maakte Marcus Berg een bescheiden feestje compleet toen hij na een pass van Danny Holla rustig bleef en de bal over doelman Heijblok in het doel liet ploffen. Daarmee heeft Berg een unieke reeks van scoren in Euroborg voorgezet. Dit seizoen trof hij namelijk in elk thuisduel minimaal een keer doel.

Komende zondag gaat FC Groningen op bezoek bij de nummer negen van de ranglijst, Willem II. Een week later komt AZ op bezoek in Euroborg en dat is de strijd tussen de ploegen die momenteel derde en vierde staan op de ranglijst van de Eredivisie.

Opstelling FC Groningen
Luciano; Svejdik, Sankoh, Granqvist, Stenman; Ajilore (68’ Matthijs), Andersson, Holla, Lovre (88’ Garcia); Berg, Powel (85’ Meerdink).
Rest bank: Van Loo, Hiaiej, Cahais, Metaj.

Opstelling De Graafschap
Heijblok, Schuurman, Buijs, Volmer, Fränkel, Jungschläger (61’ Bargas), Robbemond (61’ De Groot), Meijer, Assaidi, Oost, Van den Ouweland.
Rest bank: Postma, Bloemendaal, Kolf, Broekhof, Terschegget.

Toeschouwers: 21.906 (uitverkocht)
Scores: 29’ Holla (Berg) 1-0; 77’ Granqvist (Holla) 2-0, 89’ Berg (Holla) 3-0

Scheidsrechter: Vink
Grensrechters: Simons en Boonman
Vierde official: Ketting
Geen kaarten

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’