string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

FC pakt uit tijdens Open Dag.

Maandag 20 juli 2009 om 18:36

De Open Dag van FC Groningen wordt dit jaar nog grootser aangepakt dan in voorgaande jaren. Komende zondag, 26 juli, zullen er niet alleen activiteiten in het stadion zelf zijn, ook op het omliggende terrein rond Euroborg pakt de club flink uit.

Tijdens de Open Dag, op zondag 26 juli aanstaande, zal de Boumaboulevard worden afgesloten en exclusief tot het grondgebied met festiviteiten behoren. Ook parkeerplaats P2 is ingericht met attracties, geschikt voor jong en oud.

FC Groningen gooit traditioneel voor aanvang van een nieuw voetbalseizoen alle poorten open voor supporters en andere belangstellenden. Tijdens deze Open Dag kan het publiek kennis maken met Euroborg en de omgeving van het stadion. Het jaarlijkse hoogtepunt vormt de spelerspresentatie, waarbij de selectie van trainer Ron Jans en zijn staf wordt voorgesteld aan de supporters.

In tegenstelling tot voorgaande jaren zal deze spelerspresentatie op zondag 26 juli de afsluiting worden van de Open Dag. TV-presentator Wilfred Genee, onder andere bekend van het discussieprogramma Voetbal International, zal het geheel op professionele wijze begeleiden. Rondom de spelerspresentatie is er een optreden in Euroborg van Roan Hamminga, bekend als deelnemer aan X-factor en oud-jeugdspeler van de FC.  De spelerspresentatie in het stadion begint om 16.15 uur en eindigt ruim een uur later. Om 17.30 uur is de Open Dag ten einde.

De eerste activiteit op het veld in Euroborg is zondag de wedstrijd tussen Oud FC Groningen en FC Groningen A1. Bij de coryfeeën staan onder anderen de volgende namen op de rol: Martin Drent en Jos Roossien. In de ABN Amro Business Corner wordt wederom een forum gehouden, waarbij het publiek vragen kan stellen aan trainer Ron Jans, aanvoerder Koen van de Laak en algemeen directeur Hans Nijland.

Met name voor de kinderen zijn de activiteiten die op P2 worden georganiseerd interessant. Zo is er een heus Kidsplein met onder meer springkussens en een draaimolen en zijn er voor de oudere jeugd diverse voetbal- en vaardigheidsspellen. Bovendien is er een reuzenrad gestationeerd, dat een prachtig uitzicht biedt over het Europapark, het nieuwe stadsdeel waarvan ook Euroborg onderdeel uitmaakt. En natuurlijk is tijdens de Open Dag de clubmascotte van FC Groningen aanwezig, Groby.
De Boumaboulevard wordt afgesloten om plaats te maken voor een markt, waar onder meer posters, FC-artikelen en de presentatiegids te verkrijgen zijn. Tevens is de Radio NL Karavaan aanwezig met optredens van René Becker en Kevin Paré.

Gerelateerd nieuws.

23 uur geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

2 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven