string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC op jacht naar eerste overwinning.

Vrijdag 20 augustus 2010 om 12:12

FC Groningen speelt zaterdagavond in Euroborg tegen De Graafschap. De ploeg van trainer Pieter Huistra gaat -na twee gelijke spelen- op jacht naar de eerste competitiezege. Het duel begint om 19.45 uur. Euroborg opent om 18.15 uur.

Trainer Pieter Huistra zegt in het programmaboekje over De Graafschap: “Zij hebben de eerste wedstrijd prima gespeeld tegen Excelsior en hebben bewezen over scorend vermogen te beschikken. Vorige week kregen ze een vroege rode kaart en daarom tel ik die wedstrijd tegen PSV niet mee in het beeld. Wij zullen vol aan de bak moeten tegen De Graafschap. … Twee weken geleden was ik zeer te spreken over de steun van de fans. Ook daarin hoop ik vanavond op een passend vervolg.”
Unieke sfeer
Zijn collega Darije Kalezic over de tegenstander: “FC Groningen heeft tegen Ajax en AZ aangetoond dat het een zeer goed voetballende ploeg is. In de wedstrijd tegen Ajax hebben ze bovendien laten zien over veel veerkracht te beschikken. Ach, eigenlijk is FC Groningen al jaren goed bezig.”
En over de sfeer in Euroborg: “Laten we eerlijk zijn: in zo’n ambiance is het leuker voetballen, dan in een stadion met 1.800 man publiek. … ik geef de spelers wel mee dat ze moeten genieten van zo’n unieke sfeer.”
Volgens aanvaller Nicklas Pedersen is het doel duidelijk: “We gaan het veld op met één gedachte: aanvallen en winnen! We zullen het tempo hoog moeten houden en proberen minder balverlies te lijden. En uiteindelijk kansen creëren en afmaken. … Ik heb een heel goed gevoel over onze competitiestart, maar we moeten er nog 32 voordat we weten waar we staan. Toch denk ik dat we het minimaal even goed gaan doen als vorig jaar.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

4 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’