string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC ongewijzigd richting Emmeloord.

Dinsdag 28 oktober 2014 om 15:27

FC Groningen start woensdagavond in de bekerwedstrijd tegen Flevo Boys met dezelfde basisopstelling als afgelopen weekend tegen AZ. Dat maakte trainer Erwin van de Looi dinsdagmiddag bekend tijdens het persmoment waarin werd voorbeschouwd op het bekertreffen met de Zaterdag Hoofdklasser uit Emmeloord.

FC Groningen reist naar Flevoland met een ongewijzigde wedstrijdselectie. Dit betekent dat de geblesseerden Hilal Ben Moussa, Henk Bos, Nick Bakker, Martijn van der Laan, Lorenzo Burnet en Nick van der Velden nog niet beschikbaar zijn voor de wedstrijd in de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi.
“Het herstel van de geblesseerde spelers gaat volgens plan,” zegt Van de Looi. “Martijn van der Laan heeft maandag een deel van de training meegedaan en was dinsdag volgens zijn schema binnen aan het trainen. Lorenzo Burnet was juist dinsdag weer buiten en volgde een individueel programma. Hij stiefelde er aardig overheen. Género Zeefuik heeft vandaag weer volledig meegetraind.”
Krachttraining
Zo ver is middenvelder Nick van der Velden nog niet. “We hebben afgelopen week gezegd dat Van der Velden op rust stond vanwege knieklachten,” vervolgt Van de Looi. “Het betekent dat hij wel krachttraining doet, maar zijn knie daarin onziet tot rust laat komen. Hilal Ben Moussa heeft ook weer buiten meegedaan aan het positiespel, terwijl de blessure van Henk Bos jammer genoeg wat tegenvalt. Nick Bakker zit in zijn revalidatie en traint apart met de fysiotherapeuten aan zijn herstel.”
Tevreden
Van de Looi kiest net als afgelopen zaterdag voor Tom Hiariej op het middenveld waardoor Rasmus Lindgren op de reservebank begint. “Tom kan goed voetballen en heeft overtuiging in zijn spel. Hiariej was tegen AZ het meest complementair met Maikel Kieftenbeld in wat we voor ogen hadden, maar dat betekent niet dat we ontevreden zijn over Rasmus Lindgren. Wanneer iemand er een keer tussenuit valt, denkt men in Nederland vaak direct dat hij niet goed is, maar dat is niet aan de orde. Ik vind dat Lindgren helemaal geen slecht seizoen heeft en hij gaat heel professioneel om met zijn rol. De staf is altijd op zoek naar wat het beste is voor het team en voor deze twee posities is het op dit moment kiezen uit drie spelers.”

Gerelateerd nieuws.

6 uur geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

2 dagen geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

5 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’