string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC nam toch één supporter mee naar Enschede.

Dinsdag 29 september 2020 om 17:55

De maandagavond (28 september) afgekondigde coronamaatregelen leiden tot ieders teleurstelling de komende weken tot lege stadions. De uitwedstrijd tegen FC Twente is voor FC Groningen daardoor voorlopig de laatste met publiek geweest. Waar uitsupporters al niet welkom waren, kon toch één FC-supporter mee naar Enschede. Hij ontving één van de vier beschikbare directiekaarten. De voorlopig laatste supporter die FC Groningen live in actie heeft gezien.

Dat er een supporter mee naar de uitwedstrijd in Enschede kon, is bijzonder. De steun vanaf de tribunes is voor onze ploeg ongelooflijk belangrijk en daarom stelde de directie van FC Groningen één van de vier plaatsen in de Grolsch Veste beschikbaar aan een supporter. Hij vertegenwoordigde symbolisch het altijd goedgevulde uitvak in Enschede, waarin in januari van dit jaar nog 526 supporters de ploeg aanmoedigden. 
 
De gelukkige, die de toegangskaart kreeg aangeboden, twijfelde wel bij het aanbod van de club. “Er zijn er zo veel die graag met de uitwedstrijden mee willen.” Uiteindelijk omarmde hij het idee van de club en was hij vereerd alle FC-supporters, die normaal gesproken zouden meereizen naar Enschede, te vertegenwoordigen. Helaas konden er geen drie punten terug naar Groningen worden meegenomen, maar is hij voorlopig wel de laatste die namens alle supporters de FC heeft zien voetballen.
 
Het idee was afkomstig van supporterscoördinator Matthias Mulder: “Wij willen een duidelijk signaal afgeven naar al onze supporters, dat we hen missen bij onze uitwedstrijden en hebben daarom iemand uitgenodigd om met ons mee te gaan. Wij missen de sfeer, beleving en support die een goed gevuld uitvak met zich mee brengt. Nu moeten we het helaas ook nog zonder onze supporters gaan doen in eigen huis en dat is een enorme aderlating voor de ploeg.”

photo6023690185692263481

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren