string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC maakt zich op voor eerste duel voor eigen publiek in 2024.

Donderdag 25 januari 2024 om 14:00

FC Groningen speelt vrijdag de eerste thuiswedstrijd van 2024. Jong AZ komt op bezoek in Euroborg, aftrap 20.00 uur. Voorafgaand wordt aan de voorzijde van het stadion een supportersplein ingericht. FC Groningen roept supporter op vroeg naar Euroborg te komen in verband met de ‘In Memoriam’ herdenking.

FC Groningen herdenkt aanstaande vrijdag voorafgaand aan het eerste fluitsignaal de in 2023 overleden supporters met een minuut applaus. Dit In Memoriam-moment is een traditie binnen de club, waarbij ditmaal 52 in het afgelopen jaar overleden supporters worden herdacht. Nabestaanden zijn in Euroborg aanwezig, een deel van hen staat met fakkels langs het veld. De namen van de 52 supporters worden op zowel de LED-boarding als de LED-schermen vertoond.

Respectvolle wijze
Vanwege In Memoriam sluiten de toegangsdeuren van Euroborg omstreeks 19.55 uur om het herdenkingsmoment op een respectvolle wijze te laten verlopen. FC Groningen vraagt supporters daarom op tijd naar het stadion te komen om samen de mede-FC’ers te herdenken. Tickets voor het duel van vrijdag zijn gemakkelijk te bestellen via https://tickets.fcgroningen.nl. De kassa’s bij Euroborg gaan vanaf 18.30 uur open (PIN-only). Seizoenkaarthouders kunnen zowel met hun seizoenkaart als via de FC Groningen App naar binnen. De app is te downloaden via: Playstore en de App Store.

Hoewel FC Groningen op een respectvolle manier de overleden supporters zal herdenken, wordt er voor de wedstrijd wel zoals gebruikelijk een supportersplein ingericht. Hier kunnen supporters  vanaf 18.00 uur samenkomen voor een hapje en een drankje. Ook is het mogelijk de laatste merchandise-aankopen te doen. Eten en drinken dat buiten wordt gekocht, mag niet mee naar binnen.

Op alle tribunes in het stadion is eten en drinken verkrijgbaar. Warme snacks zijn te koop bij de horeca-units met een frituur, voor koud drinken kunnen supporters terecht bij één van de containers. Drinken wordt op alle tribunes uitgeserveerd in FC Groningen hardcups. Op deze bekers zit een statiegeld van €2,- per hardcup.

FC Groningen heeft dit kalenderjaar een lichte prijsstijging doorgevoerd op het assortiment, mede door de hogere alcoholaccijns en stevige stijging van loonkosten voor uitzendpersoneel. Supporterscoördinator Henk Niemeijer reageert op de prijsverhoging. “Zo’n prijsstijging is nooit leuk, maar door de gestegen inkoopkosten en inhuur van horecapersoneel in deze wel noodzakelijk. Mijn collega’s van het horecateam binnen FC Groningen hebben met mij hierover overlegd, waarbij we het met elkaar eens waren dat we niet de volledige prijsstijgingen wilden doorbelasten aan de supporters. Hierdoor hebben we de verhoging op bijvoorbeeld het drinken tussen de 15 en 25 cent per drankje kunnen houden.”

Supporters die vrijdag op de fiets naar Euroborg komen, kunnen deze stallen in de stallingen rondom het stadion. Vanuit P&R Hoogkerk en P&R Haren rijden vanaf 18.30 uur pendelbussen. Een ticket kost €4,- per retour. Supporters die met de auto naar het stadion komen, kunnen deze onder meer parkeren op P2 My Office. Een ticket voor deze parkeerplaats op loopafstand van het stadion kost €7,50. Een ticket is vooraf te koop via de FC Groningen Ticketshop (onder het kopje Vervoer & Parkeren).

Gerelateerd nieuws.

10 uur geleden

Speciaal Word Groter magazine uitgebracht

24 uur geleden

De Kleuren van… Focko Onnes

2 dagen geleden

Update: seizoenkaartteller op 9.000