FC-jeugdteams ongeslagen.

Zaterdag 04 oktober 2008 om 16:41

Vier van de vijf jeugdteams hebben zaterdag hun competitiewedstrijden in winst omgezet. De A1 speelde met 0-0 gelijk tegen Willem II. B1 komt morgenmiddag in actie bij AZ.

Al om 9.00 uur stonden de ploegen van FC Groningen D2 en Achilles 1894 D1 aan de aftrap. Jim de Leeuw, Stan Haanstra (2x) en Juninho Bacuna zorgden met hun doelpunten voor een 4-0 overwinning voor de Groningers.
Als tweede was het de beurt aan FC Groningen D1, dat werkelijk een monsterscore neerzette tegen Go Ahead Eagles D1. Binnen drie minuten had topscorer Richairo Zivkovic er al twee inliggen. Na treffers van Daan Smit en Kasper Oldenburger drukte Zivkovic nog voor een derde keer af. De tweede van Oldenburger en een treffer van Youri Schuur bepaalden de ruststand op 7-0. In het tweede halfuur scoorde Ahmed Ndayisaba. Jim de Leeuw, eerder al trefzeker voor D2, scoorde 9-0. Keziah Veendorp maakte 10-0 en 11-0.
C2 zorgde voor drie op een rij door Twente/Heracles C2 in een vermakelijke wedstrijd met 3-1 te verslaan. Remon Schutte en Firosan Ademi (2x) zorgden voor de productie aan Groninger zijde.
De oudste jeugd speelde, met onder anderen Pepijn Kluin en Mart Dijkstra in de gelederen, tegen Willem A1. Na negentig minuten spelen stond nog altijd de beginstand op de borden: 0-0.
De C1 zorgde er in Emmen voor dat het puntentotaal werd opgevoerd naar 13. Voor de pauze scoorde Raimundo Cassuendi tweemaal tegen zijn oude club. Na de onderbreking was het Rick Buma die de 0-3 eindstand op de borden zette.
FC Groningen B1 speelt zondagmiddag om 13.00 uur nog in Alkmaar tegen AZ B1.