FC-jeugd weer volop in actie.

Woensdag 27 augustus 2008 om 11:35

Voor de zes jeugdteams van FC Groningen is de fase van officiële wedstrijden in volle gang. De A1 begon afgelopen zaterdag met een 4-0 nederlaag tegen Feyenoord en de andere teams zijn deze week aan het bekeren.

FC Groningen A1 stond afgelopen rust met 1-0 achter en kreeg in de beginfase van de tweede helft een dot van een kans op de gelijkmaker. Die viel niet en in de tegenaanval waren het de Rotterdammers die het duel beslisten en de voorsprong uiteindelijk uitbouwen naar 4-0. Eerder in de week had de ploeg van trainer Paul Raveneau nog met 2-2 gelijkgespeeld tegen Viboa. Komende zaterdag speelt de A1 een uitwedstrijd tegen NEC.
De B1 opende het seizoen – na een prima generale tegen Roden A1 (7-1) – in een bekerduel tegen SC Heerenveen. Daarin bleken de Friezen op eigen veld met 2-1 te sterk. Dinsdagavond herstelde de ploeg van trainer Peter Moltmaker zich met een 2-1 zege op Cambuur Leeuwarden. Komende zaterdag staat in de derde groepswedstrijd een plek in de achtste finales op het spel. Tegenstander is dan FC Emmen B1. Aanvang 14.30 uur op Corpus den Hoorn.
De C1 neemt dit jaar voor het eerst deel aan het districtsbekertoernooi. De ploeg van trainer Grafton Holband won vorige week met liefst 28-1 bij stadgenoot De Held. Eerder was er al de 17-0 winst bij WVV. Afgelopen donderdag ging het in Gasselte iets minder en eindigde de ploeg op het jaarlijkse BVO-toernooi als vierde. Dinsdag won de C1 ook de tweede bekerontmoeting, van GVAV met 8-0. Komende zaterdag neemt de C1 deel aan een toernooi in Schalkhaar.
De C2 speelt in hetzelfde toernooi als C1 en won afgelopen donderdag bij Wildervank met 4-1. Opgeteld bij de 5-0 zege op Lycurgus heeft de ploeg goede papieren voor het bereiken van de knockout-fase. Zaterdag nam de ploeg bij GOMOS deel aan het toernooi om de Piet Fransen-bokaal. Daar verloor de ploeg van trainer Erik Muntendam de drie groepswedstrijden, werd vervolgens om de plekken 5 tot en met 8 afgerekend met Twente/Heracles en was ADO Den Haag vervolgens na strafschoppen te sterk in de wedstrijd om plaats vijf. Woensdag treedt de FC op Corpus aan tegen Sportparkgenoot GRC (18.00 uur). De wedstrijd van C2 tegen FC Utrecht is AFGELAST.
De D1 opende het bekertoernooi vorige week met dubbele cijfers bij Wildervank: 10-0. Zaterdag werd daar een 5-1 zege op BV Veendam aan toegevoegd. Na de 8-0 zege op ONR was het drie op een rij voor de ploeg van trainer Hugo Alves Velame, die zich moeiteloos plaatste voor de knockout-fase. Komende zaterdag staat in Norg de achtste editie van het Martin Koeman-toernooi op het programma. Zie www.gomos.nl voor meer info.
De D2 oefende vorige week tegen Emmen D1 en verloor met 3-2. Zaterdag werd in Roden de teller net niet op dubbele cijfers gezet: 0-9. Dinsdag was de ploeg van trainer Peter Hoekstra met 5-1 te sterk voor GOMOS. Donderdag volgt in Loon het laatste groepsduel in de beker, tegen LEO (18.30 uur). Vrijdag vertrekt de ploeg naar Hamburg voor het toernooi om de Condor Cup, dat zaterdag gespeeld wordt.