FC-internationals laten zich zien, Pepi scoort drie keer.

Dinsdag 28 maart 2023 om 13:16

Diverse FC-internationals hebben zich de afgelopen interlandperiode goed laten zien in wedstrijden voor hun land. Twee van de in totaal negen internationals spelen dinsdag nog een duel, de andere zeven zijn op de weg terug naar Groningen. Ricardo Pepi maakte drie goals, ook Oliver Antman scoorde, terwijl Tomas Suslov werd onderscheiden en Aimar Sher een primeur beleefde.

Spits Ricardo Pepi kende een succesvolle interlandperiode. De aanvaller stond zaterdagnacht namens de Verenigde Staten in de basis in het duel met Grenada. Pepi opende na 5 minuten de score met een rake kopbal. Vlak na rust was de Groningse spits weer trefzeker, deze keer met de voet. De VS wonnen het duel in de CONCACAF Nations League met 7-1. Pepi werd na een klein uur gewisseld.

De FC’er kroonde dinsdagnacht in de tweede interland deze periode tot matchwinner in het duel met El Salvador. Pepi kwam in de thuiswedstrijd in Orlando na een uur spelen in het veld en scoorde met zijn tweede balcontact. Met een fraaie stift zorgde de spits voor het enige doelpunt en werd hij na afloop van de duel in de CONCACAF Nations League uitgeroepen tot Man of the Match.

Naast Pepi scoorde ook Oliver Antman deze interlandperiode voor zijn land. De Fin Antman zette zijn land op donderdag 23 maart op gelijke in het EK-kwalificatieduel met Denemarken. De aanvaller schoof de bal beheerst langs de Deense doelman. Finland verloor de wedstrijd uiteindelijk met 3-1. Antman werd een kwartier voor tijd naar de kant gehaald. Afgelopen zondag bleef Antman in het duel met Noord-Ierland  90 minuten op de bank.

Thomas Suslov speelde twee interlands voor Slowakije. De middenvelder ontving eerder afgelopen week voor de tweede achtereenvolgende keer de β€˜Peter Dubovsky Award’ als Slowaaks Speler van het Jaar voor voetballer onder 21 jaar. Op donderdag 23 maart stond Suslov in de basisopstelling tegen Luxemburg. De middenvelder speelde 73 minuten in het duel dat in 0-0 eindigde. Zondag 26 maart kwam de door de FC opgeleide Suslov als invaller in het veld in de wedstrijd tegen BosniΓ« Herzegovina. Suslov speelde ruim een half uur mee in het met 2-0 gewonnen EK-kwalificatieduel.

Damil Dankerlui speelde op vrijdag 24 maart met Suriname in de CONCACAF Nations League tegen Mexico. De FC’er stond in de basisopstelling en speelde de volledige wedstrijd. Na 82 minuten viel de 0-2 door een ongelukkig eigen doelpunt van de rechtsback van FC Groningen. Dankerlui tikte een harde voorzet van voormalig FC’er Uriel Antuna achter zijn eigen doelman. Dit was ook de eindstand van het duel.

Nederland onder-18 speelde donderdag 23 maart tegen Saudi-ArabiΓ«. Deze wedstrijd werd met 5-1 gewonnen. Verdediger Thijmen Blokzijl speelde de gehele wedstrijd. In de 2-1 gewonnen wedstrijd tegen de Verenigde Arabische Emigranten op zaterdag 25 maart speelde Blokzijl niet. In de laatste wedstrijd, op dinsdag 28 maart, stond de FC-verdediger weer in de basisopstelling. Mexico werd met 4-1 verslagen waardoor Oranje het toernooi – de Football Federations Cup – won.

Johan Hove verloor met Noorwegen onder-21 van Jong Oranje. Het elftal van voormalig FC-trainer en bekerwinnaar in 2015 Erwin van de Looi was met 3-0 te sterk voor de Noren. EΓ©n van de treffers werd gemaakt door voormalig FC’er Ludovit Reis. Hove speelde de gehele wedstrijd voor Jong Noorwegen. De middenvelder stond ook tegen Portugal op dinsdag 28 maart in de basisopstelling. Wederom speelde Hove de wedstrijd, die in 3-0 eindigde in het voordeel van Portugal, uit.

Zweden onder-21 won op donderdag 23 maart met 3-2 op bezoek bij Schotland, FC-middenvelder Aimar Sher stond voor het eerst in zijn carrière in de basis van Jong Zweden en werd na 69 minuten gewisseld. Afgelopen zondag kwam Sher niet in actie in het doelpuntloze duel tegen Colombia.

Thom van Bergen kwam in de gewonnen wedstrijd tegen Frankrijk niet in actie. Nederland onder-20 won met 1-2 van de Fransen. Van Bergen zat voor het eerst bij een de selectie van Oranje en kan terugkijken op een belangrijke nieuwe ervaring.

ItaliΓ« onder-20 speelde afgelopen donderdag met 2-2 gelijk tegen Noorwegen, Luciano Valente kwam niet in actie die wedstrijd. Maandag 27 maart keek Valente ook de gehele wedstrijd tegen Duitsland toe vanaf de bank, deze wedstrijd eindigde in 1-1.