string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

FC houdt met tien man stand tegen VVV.

Zaterdag 15 december 2012 om 21:50

FC Groningen heeft zaterdagavond in Euroborg doelpuntloos gelijkgespeeld tegen VVV-Venlo. Al in de zesde minuut kreeg Leandro Bacuna een rode kaart. Ondanks het ondertal hield Groningen stand en werd het twintigste wedstrijdpunt binnengesleept.

In de laatste reguliere thuiswedstrijd van de competitie en bovendien de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft speelde FC Groningen in een basisopstelling die op drie plekken afweek van de opstelling in de uitwedstrijd tegen Ajax. Behalve Maikel Kieftenbeld moesten ook David Texeira en Nick Bakker plaatsmaken in de startopstelling. Paco van Moorsel, Género Zeefuik en Lorenzo Burnet waren de nieuwe namen in de line-up.
Prullenbak
FC Groningen wilde op die manier meer voetballend vermogen in de ploeg brengen, maar al na zes minuten konden alle goede voornemens in de prullenbak. Leandro Bacuna ging een overtreding op de Japanner Yuki Otsu en daarvoor kreeg de Groninger een rode kaart. Otsu moest met een brancard van het veld, maar kon twee minuten later overigens de wedstrijd weer hervatten. Arbiter Serdar Gözübüyük oordeelde na het zien van herhalingen dat een gele kaart ook voldoende zou zijn geweest en pleitte voor technische hulpmiddelen.
De numerieke minderheid zou duren tot de laatste minuut van de wedstrijd en ook bij de gastploeg ging ogenschijnlijk een plannetje in duigen. Want in plaats van aanvallend en ver van het doel, speelde Groningen met tien man een stuk behoudender en dus was er voor de Venlonaren minder mogelijkheid voor de counter. In de negentiende minuut ging doelman Luciano da Silva op de bon toen hij duidelijk in woord en gebaar aanmerkingen had op scheidsrechter Gözübüyük.
Via de lat
In de eerste helft kwam de meeste dreiging van VVV, maar bleef die vooral beperkt tot scherpe voorzetten en kopballen uit daarop volgende hoekschoppen. Género Zeefuik, die positief en enthousiast werd ontvangen door het publiek in Euroborg, kreeg in de 39ste minuut zijn eerste schotkans en schoot in de handen van Niki Mäempää. Twee minuten voor de pauze kreeg Ricky van Haaren de grootste kans van de wedstrijd. Zijn afstandsschot stuitte via de onderkant van de lat achter Luciano weer het veld in.
In de tweede helft speelde FC Groningen naar de Tonny van Leeuwen Tribune toe en met meer drang naar de goal. Henk Bos kwam Andraz Kirm aflossen en het aantal gele kaarten werd in een aardig tempo opgeschroefd. Paco van Moorsel en Marcel Seip gingen op de bon voordat Yanic Wildschut bij VVV in de ploeg kwam voor Barry Maguire. Yuki Otsu werd vervangen door Uche Nwofor. Het was in een fase dat het publiek op de Koeman Tribune de adem inhield bij diverse scrimmages voor het dichtstbijzijnde doel, dat van Luciano.
Wissels
Na een gele kaart voor Guus Joppen die Lorenzo Burnet vloerde was Maikel Kieftenbeld de tweede invaller aan FC-zijde. Hij loste Paco van Moorsel af. Voor de laatste vijf minuten kwam Richairo Zivkovic binnen de lijnen voor Michael de Leeuw. Bij VVV mocht Roland Bergkamp de tijd vol maken in de plaats van Robbert Cullen. Género Zeefuik ging nog op de bon bij Groningen en Nils Röseler bij VVV. Na drie minuten extra tijd zat de wedstrijd er op.
Door het behaalde gelijkspel heeft FC Groningen na zeventien wedstrijden nu twintig punten en staat het op de tiende plek van de ranglijst in de Eredivisie. Komende donderdag, 20 december, wordt de bekerkraker tegen Ajax gespeeld in Euroborg. Aanvang is 20.00 uur. Op zondag 23 december wordt in Rotterdam om 14.30 uur een begin gemaakt met de tweede competitiehelft. Tegenstander is dan Feyenoord.

Opstelling FC Groningen
Luciano; Kappelhof, Van Dijk, Kwakman, Burnet; Ajilore, Van Moorsel (80’ Kieftenbeld), De Leeuw (86’ Zivkovic); Kirm (52’ Bos), Zeefuik, Bacuna.
Rest bank: Bizot, Sparv, Texeira, Bakker.
Opstelling VVV-Venlo
Mäenpää, Joppen, Röseler, Seip, Fleuren, Maguire (66’ Wildschut), Radosavljevic, Van Haaren, Otsu (76’ Nwofor), Linssen, Cullen (86’ Bergkamp).
Rest bank: Heimann, Vorstermans, Altheer, Leiwakabessy.
Toeschouwers: 20.587
Scheidsrechter: Gözübüyük
Overige officials: Olde Olthof, Steegstra en Bekebrede
Rode kaart: 6’ Bacuna (overtreding op Otsu)
Gele kaarten: 19’ Luciano (protesteren), 55’ Van Moorsel (overtreding op Otsu), 65’ Seip (overtreding op De Leeuw), 80’ Joppen (overtreding op Burnet), 89’ Zeefuik (overtreding op Radosavljevic), 92’ Röseler (overtreding op Zivkovic)

Gerelateerd nieuws.

23 uur geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

2 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven