string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC hervat competitie in Doetinchem.

Vrijdag 20 november 2015 om 15:43

Na een weekend waarin geen competitievoetbal plaatsvond, maakt FC Groningen zich op voor een derde blok van veel wedstrijden, na een interlandperiode. De Graafschap is zaterdag de eerste opponent in een drukke periode. Trainer Erwin van de Looi kan in Doetinchem niet beschikken over Mimoun Mahi, Rasmus Lindgren, Tom Hiariej en Dino Islamovic.

Lorenzo Burnet maakt wel weer deel uit van de selectie nadat hij de wedstrijd tegen Cambuur van twee weken geleden miste vanwege een disciplinaire schorsing. Ook Hedwiges Maduro lijkt inzetbaar. De middenvelder kampte de afgelopen week met klachten aan zijn liezen.
Maduro
“Maduro heeft in het vorige week niet met de groep getraind, aan het begin van deze week wel tweemaal en was gisteren niet aanwezig wegens privé-omstandigheden,” vertelt Van de Looi. “Vanmorgen (vrijdag – red.) stond hij er weer fit en fris op. Hij zal zaterdag zoals het nu lijkt een rol kunnen vertolken. Welke rol dat is, is nu nog niet duidelijk.”
Door het hoge aantal wedstrijden kreeg de middenvelder wat klachten aan zijn liezen. “Heel logisch als je kijkt naar het aantal wedstrijden dat hij heeft gespeeld. Zeker in vergelijking met het aantal wedstrijden van Maduro in de voorgaande seizoenen. We hebben het echter onder controle en alles zag er vanmorgen weer goed uit.”
Blessures
Mimoun Mahi en Rasmus Lindgren zijn al langere tijd uit de roulatie en hebben zich nog niet bij de trainingsgroep aangesloten. “Het is nog niet bekend wanneer Mahi weer fit is. Het eerste deel van de revalidatie, alleen met de fysio, is afgerond en we hopen dat hij vanaf volgende week weer delen met de groep kan meedoen. Dat is een fase waarin bewegingen meer ongecontroleerd worden en dus zit er meer risico in. Mimoun is een jongen die je eerder moet afremmen dan aansporen, maar met een hamstringblessure moet je niet te snel willen. Je kunt beter een week te laat weer beginnen dan een dag te vroeg.”
Lindgren staat al een behoorlijke tijd buitenspel met een enkelblessure. “Het duurt langer dan verwacht,” beaamt Van de Looi. “Rasmus kan al wel weer veel, maar sommige bewegingen lukken nog niet. Zo heeft zijn enkel moeite met uitwijken naar rechts. We hebben een enkele dagen geleden een speciale behandeling gedaan waarna hij drie volledige dagen sportrust moet houden. We hopen dat het aanslaat en dat hij door een bepaalde barrière heen komt.”
Fitter
Het weekend waarin voor de meeste FC’ers geen voetbalverplichtingen op het programma stond, heeft het team volgens Van de Looi goed gedaan. “Het zag er allemaal weer fitter en frisser uit. Je kunt deze periode voor de winterstop kunnen opdelen in drie blokken en ik vond dat we in het tweede blok al fitter bleven dan in het begin van het seizoen. Dat heeft vooral ook met gewenning te maken. Pijn in de benen zit niet alleen in het lichaam, maar ook in het hoofd.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard