string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen zondag tegen TOP Oss in 050-tenue.

Dinsdag 06 februari 2024 om 10:00

FC Groningen speelt zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen TOP Oss in het 050-tenue. Dit tenue is een samenwerking tussen de Trots van het Noorden en Eurosonic Noorderslag (ESNS). Thema van het tenue is ‘Take the Stage’ waarbij zowel de FC als ESNS jong talent een podium biedt om te groeien. FC Groningen trapt aankomende zondag 11 februari in Euroborg af om 14.30 uur.

Eurosonic Noorderslag, het jaarlijkse showcasefestival uit Groningen, werd dit jaar gehouden van woensdag 17 tot en met zaterdag 20 januari. FC Groningen en ESNS bieden jonge en ambitieuze talenten een podium om zichzelf te laten zien en hun talent verder te ontwikkelen. Het 050-tenue werd op donderdag 18 januari gepresenteerd tijdens ESNS-Air.

De Trots van het Noorden biedt een podium voor jonge spelers in Euroborg. ESNS biedt jonge muzikanten uit heel Europa de kans zich in de stad Groningen in de kijker te spelen bij het grote publiek en diverse internationale boekingskantoren.

Beide partijen hebben de handen ineen geslagen en dit heeft geresulteerd in het 050-tenue van FC Groningen voor het seizoen 2023/2024. De kleuren die in het shirt zijn verwerkt, staan gelijk aan de themakleuren van het showcasefestival van dit jaar. De lijnen op het shirt vertolken de letters van Eurosonic Noorderslag. Zowel het logo van FC Groningen als het logo van ESNS is prominent zichtbaar op de borst van het shirt. ‘Take the Stage’ staat op de achterkant van het shirt – in de nek – en verwijst naar het podium dat wordt geboden aan jong talent.

“Euroborg is ons podium voor de spelers veelal afkomstig uit onze Opleiding,” stelt FC Groningen Marketingmanager Mark Leenders. “Jonge, talentvolle spelers met een droom. Euroborg en FC Groningen is voor veel spelers de eerste stap richting Europees succes geweest. ESNS is al jaren een begrip in de internationale muziekindustrie en uitgegroeid tot een toonaangevend festival in Europa. Wij hebben de overtuiging dat iedereen kan groeien in Groningen en diezelfde overtuiging merkten we in gesprekken met Eurosonic Noorderslag.”

De FC zal het 050-tenue komende zondag (11 februari) dragen tijdens de thuiswedstrijd tegen TOP Oss. Het tenue is te koop in de FC Groningen Webshop of in de FC Groningen Store naast de hoofdingang van het stadion. Kaarten voor de wedstrijd zijn te koop via de FC Groningen Ticketshop. Voor de lancering van het tenue maakte de Groningse artiest Benwal een unieke track.

Gerelateerd nieuws.

21 uur geleden

Waarschuwing: handel in wedstrijdtickets strafbaar

5 dagen geleden

Lukkien: ‘Vol gas geven voor de winst’

7 dagen geleden

Stem nu voor de Scapino Goal van de Maand april