FC Groningen wint op bezoek bij ADO Den Haag.

Zondag 20 september 2020 om 14:11

FC Groningen heeft de eerste uitwedstrijd van het seizoen gewonnen. De Trots van het Noorden was zondagmiddag in Den Haag te sterk voor ADO Den Haag (0-1). Den Haag-speler Shaquille Pinas maakte halverwege de eerste helft een eigen doelpunt na een voorzet van Bart van Hintum.

voorsprong in den haag

De FC dicteerde het spel voor rust en was veelvuldig in balbezit. Mo El Hankouri kreeg na twaalf minuten spelen de eerste schietkans en schoot voorlangs. De Trots van het Noorden kwam ruim tien minuten later op voorsprong doordat een voorzet vanaf links, gegeven door Bart van Hintum, bij de tweede paal in eigen doel werd gewerkt door Shaquille Pinas, 0-1.

Aanvoerder Azor Matusiwa vuurde na een half uur spelen uit de tweede lijn op het doel en zag zijn inzet slechts centimeters langs de paal zeilen. Spits Jørgen Strand Larsen kopte na 36 minuten spelen vanuit een hoekschop goed op het doel, maar keeper Luuk Koopmans stopte de inzet. De thuisploeg werd in de slotfase van de eerste helft één keer gevaarlijk, maar Daniël van Kaam gooide zich voor een schot van Adrian Ratiu en maakte het daarmee onschadelijk.

In de tweede helft kroop de thuisploeg, mede door wisselingen in het team, iets meer uit de schulp zonder dat doelman Sergio Padt echt werd getest. FC Groningen hield controle zonder heel veel kansen te creëren. Ramon Pascal Lundqvist kreeg na 70 minuten spelen een mogelijkheid na een voorzet van El Hankouri. De Zweed kwam goed voor zijn man, maar de kopbal werd uit de kruising getikt door Koopmans.

Invaller Tomas Suslov snelde vijf minuten later in een counter richting de goal van de tegenstander, was één op één met de keeper niet zelfzuchtig en legde de bal af op Hrustic. De middenvelder werd echter te veel gehinderd om goed af te drukken. ADO Den Haag probeerde in de laatste fase van de wedstrijd met de lange bal de fysiek sterke aanvallers te bereiken. Het leverde dreiging op voor het doel, maar tot echt gevaarlijke momenten voor doelman Padt kwam het niet. FC Groningen won de eerste uitwedstrijd van het seizoen en stapte het met drie punten in de broekzak uit het Cars Jeans Stadion.