FC Groningen wint ook van Emmen.

Zondag 17 juli 2022 om 15:57

Een dag na de krachtmeting van 120 minuten in Osnabrück stond er op zondagmiddag opnieuw een oefenwedstrijd gepland voor FC Groningen. In Rolde was het op het hoogste niveau teruggekeerde FC Emmen de opponent. Op Sportpark Boerbos sloten de twee Noordelijke Eredivisionisten af met een 2-1 zege voor de ploeg van trainer Frank Wormuth. Voor de Trots van het Noorden scoorden Patrick Joosten voor rust en Mike te Wierik na de pauze.

Op het druk bezochte en zeer fraaie complex van Rolder Boys was in de eerste 45 minuten weinig te merken van de lange reis die de Trots van het Noorden op zaterdag maakte naar Duitsland en de 120 speelminuten in de benen van de FC-spelers. FC Emmen had in de openingsfase het iets betere van het spel. Halverwege de eerste helft resulteerde dat in een goede kans voor Romeny. De inzet van de spits werd knap gekeerd door FC-doelman Michael Verrips.
Een minuut later kwam de ploeg van Wormuth op een 1-0 voorsprong. Strand Larsen mocht op randje buitenspel door en zijn actie eindigde bij Joosten, die goed afrondde.

Actie Strand Larsen

Tweede helft
Na rust traden aan Groningse-zijde 10 nieuwe namen aan in Rolde. Damil Dankerlui was namelijk na een kwartier al in het veld gebracht om de met een hoofdwond uitgevallen Yahya Kalley te vervangen.

In de 53ste minuut belandde de bal na een corner voor de voeten van Mike te Wierik. De centrale verdediger schoot goed raak, 2-0. Een minuut later kwam FC Emmen al weer terug in de wedstrijd toen Mendes afrondde. Na die 2-1 redde keeper Jan de Boer nog bij een één tegen één situatie. In de stand kwam geen verandering. Na de zege van zaterdag in Osnabrück won FC Groningen dus opnieuw.