string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen wint ook oefenduel met KMSK Deinze.

Zaterdag 15 juli 2023 om 20:13

FC Groningen heeft zaterdagavond een besloten oefenwedstrijd gespeeld tegen KMSK Deinze. Op het werkelijk prachtige sportcomplex van amateurvereniging SV Wissel in Epe werd het 5-2 tegen de Belgische tegenstander. Het betrof een duel van twee keer 60 minuten. Voor de ploeg van Dick Lukkien scoorden Kevin van Veen, Thijmen Blokzijl, Joël van Kaam, Thom van Bergen en Romano Postema. Het oefenduel was de afsluitende activiteit van het trainingskamp dat FC Groningen sinds dinsdag heeft belegd op de Veluwe. Zondag keren spelers en staf terug naar Groningen.

De afgelopen dagen was SV Wissel al gastheer voor de trainingen van FC Groningen. De amateurclub uit het buurtschap Wissel in de gemeente Epe had de accommodatie voor de oefenactiviteiten van de Trots van het Noorden prima voor elkaar. De velden lagen er uitstekend bij en dat op een steenworp afstand van het FC-onderkomen in Villa Heidebad – wat door gastvrijheid en service van dit familiehotel met “huiskamergevoel” – ook al zeer in de smaak is gevallen bij spelers en staf.

Twee keer een uur
In verband met de trainingsopbouw kozen beide clubs ervoor om onderling twee keer 60 minuten te spelen. FC Groningen kwam hierdoor met twee verschillende teams in actie, die ieder een uur voetbalden. Op de wedstrijddag waren Joël van Kaam en Maxim Mariani uit Groningen overgekomen om de aantallen compleet te maken, aangezien onder anderen Marco Rente en Daniël Beukers vanwege blessures niet in actie konden komen. Na het eerste uur voetballen was de stand 2-2.

KMSK Deinze komt uit in de Challenger Pro League, het tweede niveau in het Belgisch betaald voetbal, en dus enigszins vergelijkbaar met de Keuken Kampioen Divisie in Nederland. De Belgische ploeg staat onder leiding van trainer/coach Marc Grosjean. Deinze – met de bijnaam ‘Tigers’ – heeft een tiendaags trainingskamp belegd in het Overijsselse Delden en speelt volgende week ook nog een oefenwedstrijd tegen FC Emmen.

Eerste uur
Na de 1-3 overwinning afgelopen woensdag op Go Ahead Eagles ging FC Groningen ook energiek van start tegen de Belgen. Kevin van Veen liet na dik een kwartier al zien dat de verwachtingen rondom de spits hoog mogen zijn. Bij de eerste de beste mogelijkheid waarbij de aanvalsleider in stelling werd gebracht, reageerde de goalgetter het meest attent voor het doel en tikte hij de 1-0 binnen. Na een half uur was de eerste drinkpauze, maar die werd verlengd doordat er een hoosbui met onweer overkwam. Na tien minuten ging de zon weer schijnen. Vooral voor Deinze dat binnen vijf minuten twee keer scoorde. Na drie kwartier spelen tekende Thijmen Blokzijl voor de gelijkmaker.

Tweede uur
Direct na de hervatting van het tweede uur was het FC Groningen dat binnen vijf minuten twee keer scoorde. Van Kaam rondde een mooie aanval af bij de tweede paal en Thom van Bergen liet zien een behendige spits te zijn door zich naar de 4-2 te wurmen. In de slotfase tekende Romano Postema nog voor de 5-2.

Komende week staat een nieuwe trainingsweek in Groningen te wachten. Volgende week vrijdag (21 juli) maakt FC Groningen een buitenlandse trip en treedt het in Schotland aan tegen Hibernian FC.

FC GRONINGEN – KMSK Deinze 4-2 (2-2)

Scoreverloop
17. Van Veen 1-0; 36. Ferdinan 1-1; 42. Ferdinan 1-2; 46. Blokzijl 2-2; 65. Van Kaam 3-2; 70. Van Bergen 4-2; 118. Postema 5-2

Opstelling FC Groningen eerste uur:
Verrips; Van Gelderen, Blokzijl, Musampa, Peersman; Pelupessy, Krüger, Schreuders; Valente, Van Veen (47. Van Bergen) en Oratmangoen

Opstelling FC Groningen tweede uur:
Jurjus; Van Kaam, Mariani, Balker, Prins; Bacuna, Postema, Schreuders (30. De Jonge), Slor, Van Bergen en Turay

Gerelateerd nieuws.

13 uur geleden

Van Bergen kopt FC Groningen naar absolute climax

2 dagen geleden

Lukkien: ‘Vol gas geven voor de winst’

4 dagen geleden

Stem nu voor de Scapino Goal van de Maand april