FC Groningen wint oefenwedstrijd in Utrecht met ruime cijfers.

Vrijdag 23 december 2022 om 15:25

FC Groningen heeft vlak voor de feestdagen met ruime cijfers een oefenwedstrijd gewonnen in en tegen Utrecht. Op Sportcomplex Zoudenbalch werd het 0-3. Voor de Trots van het Noorden scoorden Tomas Suslov en Ricardo Pepi voor en na rust.

Hoofdtrainer Dennis van der Ree kon in Utrecht geen beroep doen op Damil Dankerlui, Marin Sverko, Laros Duarte, Daleho Irandust, Paulos Abraham, Lian van Gelderen, Florian Krüger en Nordin Musampa. Zij allen waren niet wedstrijdfit.

FC Groningen kwam al vroeg op voorsprong op Zoudenbalch. Een mooie aanval met Pepi en Luciano Valente in hoofdrollen, werd sterk afgemaakt door een hard laag schot van Suslov dat door de snelheid op het gladde kletsnatte veld onhoudbaar de verre hoek inging: 0-1.

Echte spits
Daarna volgde een fase met een aantal hoekschoppen van FC Utrecht, die gevaarlijk voor de goal kwamen. De defensie van FC Groningen doorstond de standaard-situaties zonder kleerscheuren. Halverwege de eerste elftal werd een corner aan de andere kant wel doeltreffend afgerond. Pepi toonde zich weer eens een echte spits door bij de tweede paal op te duiken en de doorgeschoten bal van dichtbij binnen te werken: 0-2.

Vlak voor rust had FC Utrecht twee goede kansen om de aansluitingstreffer te produceren. De scheidsrechter was bij één van die mogelijkheden behulpzaam door een hoog getrapte bal van aanvoerder Joey Pelupessy te beschouwen als een bewuste terugspeelbal op het moment dat keeper Michael Verrips alleen een corner kon voorkomen met zijn handen. Het kerstcadeautje werd echter niet uitgepakt door de thuisploeg. Kort daarna werd Bas Dost vrijgespeeld in de diepte, maar zijn schot van zo’n 17 meter ging naast.

Tweede helft
Na rust opende FC Groningen direct met een schot van Suslov na een teruggetrokken bal van Valente. Na een klein uurtje spelen onderschepte Neraysho Kasanwirjo de bal en begon de rechtsback vervolgens aan een indrukwekkende rush over de rechterkant, waarna hij de bal ook nog eens uitstekend in de loop van de diepgaande Pepi speelde. De Amerikaan liet wederom zijn klasse zien door heel beheerst met een stiftballetje de 0-3 op het scorebord te zetten. Daarna kreeg FC Utrecht veel kansen op een treffer, maar hield de ploeg van Van der Ree stand en het doel schoon.

Volgende week vrijdag, 30 december, speelt FC Groningen de laatste oefenwedstrijd ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Op Sportpark Corpus den Hoorn is om 14.00 uur Almere City de tegenstander.

Verrips; Kasanwirjo, Te Wierik, Blokzijl (68. Balker), Määttä (81. Kalley); Oratmangoen, Pelupessy, Valente (68. Lundqvist); Van Bergen (68. Schreuders), Pepi en Suslov