FC Groningen wint oefenduel met Go Ahead.

Woensdag 12 juli 2023 om 16:16

FC Groningen heeft woensdagmiddag een besloten oefenwedstrijd gespeeld tegen Go Ahead Eagles. Op het complex van amateurvereniging AZC in Zutphen werd het 1-3. De ruststand was 1-1. Voor de ploeg van Dick Lukkien scoorden Daleho Irandust, Luciano Valente en Tomas Suslov. Het oefenduel is onderdeel van het trainingskamp dat FC Groningen deze week heeft belegd in Epe.

Na twee oefenwedstrijden in de regio tegen amateurclubs, stond in Epe met Go Ahead Eagles de eerste proftegenstander tegenover FC Groningen. In de eerste helft was de ploeg van Lukkien bovenliggend en kreeg het de nodige uitgespeelde kansen, regelmatig via mooie aanvallen. Halverwege het eerste bedrijf opende Joey Pelupessy naar de rechterkant, waar Daleho Irandust controleerde, naar binnen kwam en de bal met de linkervoet in de verre hoek krulde, 0-1.

Tien minuten later kreeg de Zweedse aanvaller, die in deze wedstrijd als aanvoerder begon, vrije doorgang richting vijandelijk doel. Eagles-goalie Erwin Mulder was ervaren genoeg om lang te blijven staan en hierdoor nog net het stiftje van Irandust te toucheren, waardoor de bal voor de FC net aan de verkeerde kant van de paal belandde. Vlak voor rust kwam Go Ahead een beetje uit het niets op 1-1.

Met na rust twee verschillende ploegen aan de aftrap kwam FC Groningen na een uur spelen weer op voorsprong. Luciano Valente rondde af, 1-2. Een kwartier voor tijd werd Romano Postema diep gestuurd. Opnieuw kon Mulder de hand achter de inzet van de FC-spits zetten. Spreekwoordelijk twee tellen later moest Mulder weer aan de bak en ranselde hij een schot van Daniël Beukers uit zijn doel. Tien minuten voor tijd teisterde Go Ahead nog de paal.

Vijf minuten voor tijd verraste Tomas Suslov Mulder met een lage vrije trap en kwam de 1-3 eindstand op het bord.

GO AHEAD EAGLES – FC GRONINGEN 1-3 (1-1)