FC Groningen wint oefenduel met FC Metz.

Zaterdag 17 december 2022 om 15:37

FC Groningen heeft de eerste oefenwedstrijd tijdens het trainingskamp in Spanje met 3-2 gewonnen van FC Metz. Het oefenduel met de Fransen in La Finca (Murcia) duurde twee keer 60 minuten. Voor de Trots van het Noorden scoorden Ricardo Pepi in het eerste uur en Liam van Gelderen en Jorg Schreuders in het tweede bedrijf.

Op dag 4 van het trainingskamp had de selectie van hoofdtrainer Dennis van der Ree de mogelijkheid zich te meten met een fysiek sterke tegenstander. FC Metz is de nummer 8 in de Ligue 2 van Frankrijk. De zware competitie met 20 clubs wordt voor Metz hervat op tweede kerstdag met een thuiswedstrijd tegen Niort.
In verband met de opbouw van het aantal wedstrijdminuten per speler in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft werd gekozen voor een duel van twee keer zestig minuten. De technische staf koos daarbij voor twee verschillende teams. Alleen Marin Sverko en Laros Duarte kwamen niet in actie, waardoor Ricardo Pepi en Damil Dankerlui in totaal negentig minuten speelden.

Pepi kopt voorzet raak

In evenwicht
In het eerste uur was de wedstrijd lang in evenwicht met aan Groningse zijde kansen voor Pepi en Tomas Suslov. Na een klein half uur kreeg Metz en strafschop en kwamen de Fransen op een 1-0 voorsprong. Na drie kwartier spelen, maakte FC Groningen gelijk. Een uitstekende voorzet vanaf de linkerflank van Suslov werd schitterend ingekopt door Pepi: 1-1. Slechts een paar minuten later al kreeg de Amerikaanse spits van FC Groningen vanaf elf meter een uitgelezen mogelijkheid de Trots van het Noorden op voorsprong te schieten, maar zijn strafschop werd gekeerd door de doelman van de Fransen.

Aanloop Pepi voor strafschop

Tweede uur
In het tweede uur – met dus op Pepi na een volledig nieuwe FC-ploeg binnen de lijnen – nam de Trots van het Noorden direct de voorsprong. Liam van Gelderen schoot al na een paar minuten raak: 2-1. Na zo’n 35 minuten spelen, lieten de jonkies zich gelden. Thom van Bergen veroverde op de Franse achterlijn handig de bal door sterk te zijn in het duel. De jonge spits bediende zijn ploeggenoot van FC Groningen onder-21, Jorg Schreuders, die bekeken raak schoot: 3-1.

Haast vanaf de aftrap kwamen de Fransen met de 3-2 aansluitingstreffer terug in de wedstrijd. Maar het lukte Metz niet meer om de gelijkmaker aan te tekenen. Sterker nog: FC Groningen had het grootste spelaandeel en de beste kansen. Al met al een terechte overwinning voor de ploeg van Van der Ree.

Komende dinsdag (20 december) wacht de tweede oefenwedstrijd op Spaanse bodem. Dan is Spezia Calcio 1906 de tegenstander. Het duel met de Italianen wordt gespeeld in Estadio Municipal Guillermo Amor in Benidorm. De aftrap is om 15.00 uur.