FC Groningen wint oefenduel in Heerenveen.

Woensdag 15 november 2023 om 15:47

FC Groningen heeft woensdagmiddag in Heerenveen een oefenwedstrijd gespeeld tegen sc Heerenveen. Op het Friese kunstgras werd met 3-1 gewonnen. Voor FC Groningen scoorde aanvaller Thom van Bergen zowel voor als na rust. Kristian Lien bepaalde in de slotfase de eindstand. Pelle van Amersfoort maakte het doelpunt voor de Friezen.

FC Groningen noteerde via Thom van Bergen de eerste kans na 7 minuten voetbal. Een lage voorzet van Jorg Schreuders werd van dichtbij ingeschoten, maar keeper Andries Noppert redde knap. Aan de andere zijde was het Hidde Jurjus die enkele minuten later die zijn doel schoon hield door een kopbal knap te pakken. De doelman was na een kwartier echter kansloos op een schuiver van Pelle van Amersfoort, 1-0.

Jurjus hield zijn ploeg na ruim een half uur op de been door als winnaar uit de strijd te komen in een één tegen één met Heerenveen-speler Witteveen. Een paar minuten later plaatste de FC een goede counter met Van Bergen als doeltreffend eindstation, 1-1.

Met een derde goede redding onderscheidde doelman Jurjus zich in de eerste helft. FC Groningen kreeg in de slotfase voor rust nog twee mogelijkheden via Marco Rente en Romano Postema. De ruststand bleef 1-1. Heerenveen had de betere kansen, dat draaide de FC na rust om.

De Trots van het Noorden kwam vlak na de pauze op een 2-1 voorsprong. Weer was Van Bergen de doelpuntenmaker. Goed doorzetten richting keeper Noppert leverde de aanvaller de bal op waarna hij kon scoren. In de tweede helft kreeg de FC de beste kansen. Marvin Peersman schoot na bijna een uur spelen van dichtbij over. Tot twee keer toe claimde de ploeg van trainer Dick Lukkien een strafschop en Kristian Lien miste net een voorzet van Liam van Gelderen om te scoren.

Een kwartier voor tijd kreeg Van Bergen in een één tegen één situatie de mogelijkheid om zijn hattrick compleet te maken, maar Noppert stond in de weg. Lien was in een soortgelijke situatie dichtbij een goal. In de slotfase van het oefenduel scoorde de Noor wel. Lien rondde op aangeven van Van Bergen af en besliste de wedstrijd in 1-3. Zeker in de tweede helft was FC Groningen duidelijk de bovenliggende partij.

Komend weekend speelt FC Groningen niet vanwege de interlandperiode. Het weekend daarop staat een dubbel programma op de rol. Vrijdag 24 november thuis tegen FC Eindhoven, maandag 27 november uit naar Jong AZ. Het uitvak bij die laatste wedstrijd is geheel uitverkocht. Kaarten voor de thuiswedstrijd zijn te koop via: https://tickets.fcgroningen.nl.