FC Groningen wint met 4-0 van Jong PSV.

Maandag 18 september 2023 om 21:52

FC Groningen heeft maandagavond met 4-0 gewonnen van Jong PSV. Bij was de stand was bij de rust bereikt. Isak Määttä opende de score, Kevin van Veen maakte zijn eerste in Euroborg. Paulos Abraham scoorde en ook Radinio Balker maakte een goal voor rust. De volgende thuiswedstrijd wordt gespeeld op vrijdag 29 september, FC Den Bosch is dan de tegenstander in Euroborg.

FC Groningen begon met dezelfde elf basisspelers als afgelopen vrijdag en kreeg al na één minuut spelen de eerste kans de wedstrijd. Noam Emeran snelde langs zijn tegenstander en zag dat zijn voorzet op Kevin van Veen op het laatste moment eruit werd gehaald door de PSV-defensie. Isak Määttä kwam er na 11 minuten spelen langs aan de linkerkant en zijn scherpe bal ging binnenkant paal binnen, het eerste doelpunt in het shirt van de FC voor de Noor, 1-0.

Spits Van Veen maakte halverwege de eerste helft zijn eerste goal in Euroborg. Van Veen ontving de bal van Paulos Abraham en schoot hard binnen met links, 2-0. Een minuut later schoot de spits bijna zijn tweede van de avond binnen. Na een voorzet van Emeran werd de bal door Van Veen naast de paal gemikt.

Abraham krulde na ruim een half uur spelen op fraaie wijze de 3-0 binnen. De Zweed kreeg in de slotfase de kans op weer te scoren, maar raakte de paal. Uit de daaropvolgende hoekschop kopte Radinio Balker de ruststand naar 4-0. De FC kreeg applaus van de 18.980 FC-supporters in Euroborg bij het verlaten van het veld.

Fofin Turay mocht aan het begin van de tweede helft invallen voor Emeran. De eerste kans na rust was voor Abraham, die in de korte hoek tegen een PSV-verdediger aan schoot. Na een uur spelen ging de Zweedse doelpuntenmaker naar de kant. Ook Leandro Bacuna en Marco Rente verlieten het veld. Daleho Irandust, Joey Pelupessy en Thijmen Blokzijl speelden verder in hun plaats.

FC Groningen kreeg met nog tien minuten te spelen de grootste kans op de vijfde treffer van de avond. Turay gaf mee aan Määttä die weer eroverheen denderde aan de linkerkant. Zijn voorzet kwam via Johan Hove in de kluts bij Van Veen, maar de spits scoorde niet.

De Trots van het Noorden ging onder aanvoering van de fanatieke supporters in de slotfase nog op zijn naar een goal. Van Veen probeerde het met de hak, een schot van Turay werd geblokt en invaller Thom van Bergen kreeg een schietkans. De spits schoot hard op de vuisten van keeper Kjell Peersman. Hierdoor bleef de ruststand op het scorebord staan en won FC Groningen met 4-0.

FC Groningen speelt komende vrijdag in Helmond tegen Helmond Sport. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op vrijdag 29 september om 20.00 uur tegen FC Den Bosch. Tickets voor dat duel zijn te koop via https://tickets.fcgroningen.nl.