FC Groningen wint in Venlo.

Zondag 14 april 2024 om 18:39

FC Groningen heeft zondagmiddag de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo met 0-1 gewonnen. De ruststand in de Koel was 0-0. Voor de ploeg van hoofdtrainer Dick Lukkien scoorde Jorg Schreuders. De Trots van het Noorden heeft nu na 34 speelronden in de Keuken Kampioen Divisie 67 punten.

Ook in Venlo zat het uitvak met 550 FC -supporters wederom ramvol. Dick Lukkien kon in Limburg niet beschikken over Wouter Prins, Nick Bakker en Kristian Lien. Ook de vorige week nog debuterende spits Nils Eggens was niet inzetbaar.

Aan de basisopstelling veranderde niets. De inmiddels ‘vertrouwde’ elf namen stonden aan de aftrap. De wedstrijdselectie werd aangevuld met Maxim Mariani, Jay Kuiper en Sven Bouland uit de eigen Opleiding.

Eerste helft
FC Groningen werd voor rust veel de bal geschonken door de thuisploeg. VVV loerde in eigen huis op de omschakeling en dat deed het een aantal keer zeer dreigend. FC Groningen kreeg vooral een behoorlijk aantal hoekschoppen. Halverwege de eerste helft scoorde de ploeg van Lukkien ook een keer via Johan Hove, maar aan de goal van de Noor ging buitenspel van Luciano Valente vooraf. Zo bereikten beide ploegen doelpuntloos de thee.

Tweede helft
Met Thijmen Blokzijl in de ploeg voor Isak Määttä schroefde FC Groningen in de tweede helft het tempo op. Dat leidde direct na rust in een open kans voor Thom van Bergen en een vrije schotkans voor Valente. Beide aanvallers kregen de bal niet binnen de palen.

Een tijdje zakte het initiatief dat FC Groningen nam af. VVV-Venlo kwam niet in de buurt van Hidde Jurjus, maar kansen kreeg de FC ook niet meer. Tot een kwartier voor tijd. Marvin Peersman, die na rust aan linkerkant speelde, zette een rush in en bood Jorg Schreuders een niet te missen kans en dat deed de aanvallende middenvelder dan ook niet, 0-1. Een verlossende voorsprong.

Speler van het Jaar
Ook dit seizoen kiezen de supporters weer de Speler van het Jaar door bij elke wedstrijd een stem uit te brengen op de Koning van de Wedstrijd. Breng via deze link je stem uit op je favoriet in Venlo. https://www.fcgroningen.nl/koning

Thuiswedstrijd
Komende zaterdag (20 april) speelt FC Groningen in speelronde 35 van de Keuken Kampioen Divisie de thuiswedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden. De aftrap tussen deze twee noordelijke rivalen is om 21.00 uur.