string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

FC Groningen wederom ingedeeld in categorie 3.

Donderdag 28 januari 2016 om 13:24

FC Groningen is door de KNVB wederom ingedeeld in de financiële categorie 3. Tot deze categorie behoren de financieel meest gezonde clubs.

De voetbalbond heeft per jaar drie meetmomenten om de gezondheid van de clubs in het betaalde voetbal te peilen. Ook tijdens de vorige twee meetmomenten zat FC Groningen in categorie 3. De categorie-indeling naar aanleiding van meet-moment 1 is gebaseerd op de jaarcijfers van het seizoen 2014/2015 en de prognose van het huidige voetbalseizoen 2015/2016.
Drie categorieën
De KNVB hanteert bij de indeling drie categorieën. FC Groningen balanceerde tijdens de meetmomenten in de afgelopen seizoenen continu op de grens van categorie 2 en 3, bestaande uit de financieel gezonde én meest gezonde clubs. Enkele financiële cijfers kunnen er in de score van de punten al voor zorgen dat de balans net naar de ene of juist naar de andere categorie doorslaat. In beide gevallen mag gesteld worden dat de Trots van het Noorden er financieel gezond opstaat.
Licentiesysteem
De categorisering van clubs is al jaren onderdeel van het licentiesysteem van de KNVB. De financiële situatie van de clubs wordt door middel van een puntensysteem beoordeeld. Clubs worden per rapportage-moment op basis van het gescoorde puntenaantal ingedeeld in drie categorieën. Doelstelling van het systeem is het waarborgen van de continuïteit van de clubs en in het verlengde daarvan de continuïteit van de competities betaald voetbal.

Gerelateerd nieuws.

5 dagen geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

2 weken geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

1 maand geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen