string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

FC Groningen wederom deelnemer aan Eurocup Delfzijl.

Donderdag 03 december 2015 om 09:25

Eurocup Delfzijl heeft voor de vierde editie vier vermaarde debuterende clubs weten vast te leggen. De voormalige Champions League-winnaars Ajax en Chelsea, de Noord-Duitse topclub Werder Bremen en Sporting Clube de Portugal – de jeugdclub van wereldster Cristiano Ronaldo – nemen op zaterdag 9 en zondag 10 januari 2016 deel aan het hoog aangeschreven indoortoernooi in Delfzijl.

Naast deze vier debutanten en vaste bespeler Regioteam Eurocup, komen FC Groningen, Sparta Rotterdam, AZ, sc Heerenveen, PSV, Bohemians Praag (Tsjechië) en KV Mechelen (België) opnieuw naar het Groningen Seaports Stadion, zoals de topsporthal van de Brede School Noord tijdens Eurocup Delfzijl wordt genoemd.
Deelnemersveld
Vorig jaar werd het deelnemersveld voor het eerst uitgebreid van tien naar twaalf teams. Dat beviel zo goed, dat de organisatie ook dit jaar twaalf clubs heeft uitgenodigd voor het toernooi in de leeftijdscategorie tot 13 jaar. “Het deelnemersveld bestaat uit een mooie mix van clubs die al vaker hebben meegedaan en debutanten. We zijn enorm trots dat teams als Ajax en Chelsea willen meedoen. De komst van zulke grote clubs zegt ook wel iets over de kracht van dit evenement”, aldus organisator Nick de Groot.
Sponsoren
Medeorganisator Roy Boxmeer vult aan. “Het strikken van deze clubs hebben we kunnen realiseren met dank aan onze sponsoren. Daar zijn we trots op. Het is prachtig om te zien dat veel bedrijven uit de regio Eurocup Delfzijl volop steunen. Sinds dit jaar merken we dat ook bedrijven buiten de regio een steentje willen bijdragen aan dit evenement. Dat is heel positief en ook zeker noodzakelijk voor Eurocup Delfzijl, want zonder sponsoren kun je geen evenement als dit organiseren.”
Roelof Luinge
Speciaal voor de sponsoren wordt op zondagmiddag 10 januari tijdens Eurocup Delfzijl een netwerkbijeenkomst georganiseerd. Oud-topscheidsrechter Roelof Luinge is tijdens deze bijeenkomst te gast als spreker in de sponsorruimte van het Groningen Seaports Stadion. Aan het eind van zijn carrière had Luinge maar liefst 845 profwedstrijden gefloten en daarmee is hij nog altijd de meest ervaren arbiter van de Eredivisie. Luinge was als scheidsrechter al recht voor z’n raap en dat zal op zondag 10 januari als gastspreker zeker niet anders zijn.
Kaartverkoop
Eurocup Delfzijl trekt elk jaar meer publiek. Door de sfeerverlichting, muziek en spectaculaire optredens van regionaal talent, wordt topjeugdvoetbal op een unieke manier met entertainment gecombineerd. Toegangskaarten zijn, zolang de voorraad strekt, te reserveren via de website www.eurocupdelfzijl.nl

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

3 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven