string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

FC Groningen Walking Football Festival: Een dag van sportiviteit en verbinding.

Dinsdag 11 juni 2024 om 15:00

Vrijdagmiddag, 31 mei 2024, vond het FC Groningen Walking Football Festival plaats bij vv Winsum. Zo’n 140 enthousiaste voetballers, verdeeld over 13 teams uit de regio, waren van de partij. Dit evenement, georganiseerd door Stichting FC Groningen in de Maatschappij, had als doel ouderen in beweging te krijgen en sociaal betrokken te houden. Walking Football, een variant van voetbal waarbij niet gerend mag worden en onderling respect voorop staat, bleek daarbij het perfecte middel.

De deelnemers speelden tijdens het toernooi niet voor de winst, maar werden beoordeeld op Fair Play. Dit betekent dat ze speelden volgens de regels van de sport en zich eerlijk en sportief gedroegen. Het team dat het eerlijkst en sportiefst was, ging uiteindelijk met de FairPlay Bokaal naar huis.

Het festival van 31 mei was een waar succes. Gerard Koops, deelnemer aan het festival en speler van GVV Old Stars uit Groningen, vertelt enthousiast over zijn ervaring: “Voetbal is altijd mijn favoriete sport geweest. Naarmate je ouder wordt, wordt het moeilijker om je bij een vereniging aan te sluiten. Walking Football is voor mij het perfecte plaatje om op een wat lager niveau toch lekker te kunnen voetballen. Het leuke is dat je steeds dezelfde ploegen weer tegenkomt. Het gezelligheidsaspect is heel erg hoog. Je wilt met elkaar wel winnen, maar na de wedstrijd ben je ook met elkaar één team.”

Silas Boer, organisator van het festival, benadrukt het sociale aspect van het evenement: “Vandaag hebben we met 13 teams gestreden om de FairPlay Bokaal. Het doel van vandaag is om gezamenlijk op een leuke manier te bewegen, te voetballen, en om de verbinding met elkaar te vinden. Dat we buiten dit toernooi om ook met elkaar gaan sporten en bewegen.”

Walking Football biedt ouderen niet alleen een manier om fysiek actief te blijven, maar ook om sociaal betrokken te blijven. “Voor ouderen is het ontzettend belangrijk om te blijven bewegen. Maar daarnaast is het net zo belangrijk dat ze nieuwe mensen blijven ontmoeten,” zegt Silas. “Door vandaag zo’n 140 ouderen bij elkaar te brengen uit het hele noorden van het land, dragen we echt bij aan hun sociale cohesie.”

Bekijk onderstaande video voor een sfeerverslag van het Walking Football festival.

Gerelateerd nieuws.

4 dagen geleden

Sven Bouland wint titel ‘Strijder van het Jaar’

7 dagen geleden

Fit met FC Groningen: Een succesvol programma voor werkgevers

2 weken geleden

Opleiding bedankt uitzwaaiende spelers