FC Groningen vraagt wederom aandacht voor aardbevingsproblematiek

14 januari 2022

FC Groningen staat achter alle gedupeerden van de gaswinning en aardbevingsschade. De Trots van het Noorden zal aankomende zondag tijdens de eerste thuiswedstrijd van de tweede seizoenshelft tegen PSV wederom aandacht vragen voor dit maatschappelijke issue en de problematiek die Groningen al zo lang teistert. Onder meer door te spelen met een unieke aanvoerdersband, speciale uitingen op de LED-boarding en middels vlaggen in en rondom Euroborg wil FC Groningen haar betrokkenheid laten zien. Het is tijd voor respect voor Groningen.

MicrosoftTeams-image (92)

FC Groningen voelt zich betrokken bij de slachtoffers van de aardbevingen in het achterland van de club. Onlangs werd bekend dat er meer gaswinning in de provincie nodig is dan vooraf gemeld en dit betekent een grotere kans op nog langer aanhoudende problematiek omtrent aardbevingen. Het Gasberaad – een overkoepelende organisatie waarin maatschappelijke organisaties zijn vertegenwoordigd die te maken hebben met de problematiek – gaat actie voeren. De slogan die wordt gevoerd is: Respect voor Groningen.
 
Impact
FC Groningen ziet dat ook veel supporters van de club slachtoffer zijn van aardbevingsproblematiek. “Wij scharen ons achter alle mensen in ons achterland en zeker ook achter onze supporters die slachtoffer zijn van de aardbevingen,” zegt algemeen directeur Wouter Gudde. “Ik heb afgelopen zomer bij het rondbrengen van T-shirts tijdens de actie ‘Samen naar de Grote Markt’ in dorpen als Loppersum met eigen ogen de impact kunnen zien.”
 
“Huizen die waren gestut, maar ook de verhalen van de supporters maakten diepe indruk op mij. Als je in het westen woont – zoals ik lang heb gedaan – is de aardbevingsproblematiek iets dat heel ver van je vandaan staat, maar het is tijd dat men in Nederland beseft wat hier gebeurt. Daarom vragen wij als FC Groningen wederom landelijke aandacht voor deze problematiek en de slachtoffers van wie veel FC-supporter zijn. Wij voelen ons begaan met ons hele achterland.”

Diverse uitingen
De Trots van het Noorden zal zondagmiddag rondom en tijdens de thuiswedstrijd tegen PSV aandacht vragen voor de problematiek middels diverse uitingen. FC Groningen zal zondagmiddag tegen PSV wederom spelen met een speciale aanvoerdersband, zoals het in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles ook al deed. Daarnaast zal de club via uitingen op de LED-boarding aandacht vragen voor de actie ‘Respect voor Groningen’. Ook zullen er in de nok van Euroborg en rondom het stadion verschillende vlaggen worden getoond.

FC Groningen hervat zondagmiddag om 14.30 uur de Eredivisie na een korte winterstop met een thuiswedstrijd tegen PSV.

speciale aanvoerdersband

Laatste nieuws