FC Groningen voor de beker naar Excelsior

14 december 2021

FC Groningen speelt in de tweede ronde om de TOTO KNVB Beker woensdagavond (15 december) tegen Excelsior. Het duel op Woudestein begint om 20.00 uur. Hoofdtrainer Danny Buijs kan net als in de competitiewedstrijd van afgelopen zondag tegen Feyenoord (1-1) niet beschikken over de herstellende Daleho Irandust, Damil Dankerlui en Radinio Balker. Het bekerduel wordt een weerzien met Thijs Dallinga, de spits die met 24 treffers de absolute topscorer is van de Keuken Kampioen Divisie.

FC Groningen nam Thijs Dallinga in de zomer van 2018 over van FC Emmen. De in de stad Groningen geboren spits kwam mede door blessureleed niet volledig tot wasdom bij de Trots van het Noorden. In zijn laatste seizoen bij FC Groningen verscheen de naam van de aanvaller nog bij zeven officiële duels van de ploeg van Buijs op het wedstrijdformulier. Dallinga koos afgelopen zomer na afloop van zijn driejarig contract voor een transfervrije overstap naar Excelsior.

Doelpuntenregen
Mede dankzij de doelpuntenregen van de Groningse spits is Excelsior dit seizoen met FC Volendam in de race om de titel in de Keuken Kampioen Divisie. De Rotterdammers staan 1 punt achter de koploper uit Volendam. De naaste achtervolgers staan op vijf en zes punten van het leidende duo. Buijs is dan ook op z’n hoede voor de Kralingers. “Zoals bij alle tegenstander in de Eredivisie hebben we ook Excelsior meerdere keren live aan het werk gezien. Wij zullen geconcentreerd aan de bak moeten. Mogelijk zullen we in de opstelling een aantal wijzigingen doorvoeren, maar dat zal vooral zijn omdat we nu om de drie dagen een wedstrijd spelen en we de belasting van de spelers goed moeten monitoren om iedereen zo fit mogelijk te houden in de laatste wedstrijden voor de winterstop.”

In tegenstelling tot eerdere berichten wordt het bekerduel in Rotterdam wel uitgezonden door ESPN. De wedstrijd van FC Groningen is te zien na het bekerduel tussen Harkemase Boys en RKC Waalwijk op ESPN 4 of online via ESPN Extra. Excelsior - FC Groningen staat woensdagavond onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel.

Voorbeschouwing
FC Groningen speelt na het bekerduel met Excelsior nog uitwedstrijden in de Eredivisie tegen respectievelijk Heracles Almelo (aanstaande zaterdag) en AZ (volgende week dinsdag, 21 december). Bekijk de volledige voorbeschouwing met Danny Buijs op het bekertreffen met Excelsior, waarin de trainer van FC Groningen onder meer ingaat op het weerzien met zijn voormalige pupil Thijs Dallinga.

Laatste nieuws