string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

FC Groningen Voetbalschool trapt seizoen af.

Vrijdag 16 september 2022 om 12:00

De FC Groningen Voetbalschool is weer van start gegaan! Een jaar lang worden in vier verschillende cycli van zes weken op verschillende locaties in Groningen en omstreken trainingen aangeboden door gediplomeerde FC-trainers. Jongens en meiden van 6 tot 14 jaar ontwikkelen binnen vier diverse cycli zowel hun voetbal- als motorische skills. Ook de FC Groningen Keepersschool is gestart.

IMG_6692

De FC Groningen Voetbalschool maakt onderdeel uit van het voetbalprogramma ‘Trainen als een Prof’. Het is een open voetbalschool toegankelijk voor jongens en meiden. Jonge voetballiefhebbers kunnen door middel van dit platform trainen op de FC Groningen wijze. De trainingen zijn afgestemd op de leerlijnen die centraal staan binnen de Opleiding van FC Groningen. Dit zijn: Presteren als Voetballer, Bewegen als Atleet en Leven als Topsporter. 

Ontwikkeling
Floris van Es is één van de hoofdtrainers en is verantwoordelijk voor locatie ACV Assen. Hij vertelt over de waarde van de Voetbalschool. “Doordat kinderen structureel in aanraking komen met de leerlijnen van FC Groningen krijgen zij de kans om te groeien. Ze ontwikkelen zich niet alleen als voetballer, maar ook als mens. Deelnemers kunnen zich opgeven voor een enkele cyclus, een half jaar van twee periodes of een heel voetbalseizoen van verschillende cycli.”
Elke cyclus bestaat uit zes trainingen. Enthousiaste voetballers vullen op vrijdagen de voetbalvelden van partnerverenigingen ACV Assen en HFC’15. Op zondagen wordt er getraind bij locaties GVAV-Rapiditas en VV Wildervank. Iedere training wordt er getraind aan de hand van een nieuw thema. Zo wordt per training de focus op en ander accent gelegd; aanvallen, verdedigen of omschakelen. Technische en motorische, maar ook communicatieve vaardigheden komen aan bod. Hiermee kunnen kinderen hun (voetbal)vaardigheden maximaal ontwikkelen.

IMG_5950

Keepersschool
Naast de FC Groningen Voetbalschool is ook de Keepersschool van de FC weer gestart met nieuwe trainingen. Hierbij krijgen enthousiaste keepers training van trainers die ook werken in de Opleiding van FC Groningen. Met de opzet van de FC Groningen Keepersschool in de regio creëert de club een breed platform voor alle jonge en gedreven keepers. Net als bij de FC Groningen Voetbalschool worden de keeperstrainingen op structurele basis aangeboden via verschillende cycli. De FC Groningen Keepersschool hanteert het sportpark van ACV uit Assen als thuisbasis.

Meedoen? Geef je op!
Train net als vele andere voetballers als een echte prof, krijg professionele trainingen en verbeter jouw voetbal skills! De FC Groningen Voetbalschool en de Keepersschool is toegankelijk voor iedereen. Voetballers van 6 tot 14 jaar kunnen zich alvast aanmelden voor de volgende cyclus. De nieuwe cyclus start op vrijdag 28 oktober 2022. Klik hier om je op te geven!

voetbalschool15

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht naar zondagmiddag vanwege bekerduel

5 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

5 dagen geleden

Druk programma op Corpus zaterdag, onder-21 thuis tegen Feyenoord