string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

FC Groningen voegt talent Sher toe aan eerste selectie.

Dinsdag 17 januari 2023 om 20:30

FC Groningen huurt met onmiddellijke ingang Aimar Sher voor de rest van dit seizoen van Spezia Calcio 1906. De Trots van het Noorden kan de huurovereenkomst met de 20-jarige middenvelder na dit seizoen met een jaar verlengen. In beide gevallen heeft de FC een koopoptie na afloop van de huurperiode, dus zowel komende zomer als medio 2024.

Aimar Sher is geboren in Kirkuk en heeft daarmee Irakese roots. In Zweden speelde hij vanaf 2014 bij Hammarby IF voordat de middenvelder in de zomer van 2021 de overstap maakte naar Italië. FC Groningen had Sher toen ook op de radar en wilde hem destijds al naar Nederland halen. Het talent uit Zweden koos echter voor het Italiaanse avontuur. In deze transferwindow lukte het FC Groningen alsnog de talentvolle Zweed te contracteren.

Aimar Sher ( FC Groningen)

Druk bezig met directe versterkingen
Technisch directeur Mark-Jan Fledderus zegt zich heel goed te realiseren dat de komst van de jonge Sher mogelijk niet direct past bij de verwachtingen van de achterban van FC Groningen. “Anderhalf jaar geleden hadden wij Aimar ook in het vizier en wij wilden hem toen al heel graag naar FC Groningen halen. Hij koos toen helaas voor Italië. Aimar is een speler met veel potentie, van wie wij denken dat hij – ondanks zijn jonge leeftijd en het geringe aantal speelminuten op het hoogste niveau in de laatste maanden – iets kan toevoegen aan onze selectie. Wij vinden dat we deze mogelijkheid om Aimar in eerste instantie te huren niet aan ons voorbij konden laten gaan. Het is denk ik wel goed te benadrukken dat we op dit moment ook nog druk bezig zijn met andere directe versterkingen voor de selectie. Wij wensen Aimar heel veel succes in Groningen.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

FC Groningen verlengt contract met keeper Baron

3 dagen geleden

Perspresentatie directeur Van Mosselveld bij FC Groningen

3 dagen geleden

FC Groningen Walking Football Festival: Een dag van sportiviteit en verbinding