string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

FC Groningen verwelkomt twee nieuwe esporters.

Donderdag 13 oktober 2022 om 08:00

FC Groningen verwelkomt Merijn Eggens en Fabian Gottschalk als nieuwe esporters voor het aankomende eDivisie-seizoen. Na het vertrek van Nick den Hamer en Toon Buné is de Trots van het Noorden op zoek gegaan naar twee nieuwe vertegenwoordigers in de landelijke FIFA-competitie, waaraan alle 18 Eredivisieclubs deelnemen. 

De 20-jarige Merijn Eggens is afkomstig uit Hoogezand en speelde in het verleden in de eDivisie voor FC Utrecht. In 2019 kroonde Eggens zich al tot winnaar van de FC Groningen Esports Cup, waaraan 100 spelers uit de regio deelnamen. In het jaar daarna wist hij bijna de Ziggo eBattle te winnen, maar verloor deze op strafschoppen in de grote finale. “Ik vind het een hele mooie kans, en ik ga er alles aan doen om dit seizoen goed te presteren.”

Voor de uit Dordrecht afkomstige Fabian Gottschalk is dit seizoen zijn vuurdoop in de eDivisie. De 21-jarige esporter deed in 2021 mee aan het Videoland-programma The Next E-Talent: Team Gullit. “Ik mocht op gesprek komen bij FC Groningen, dat was een duidelijk verhaal en het klikte. Heel mooi dat ik deze kans krijg, en ik kijk er naar uit om te spelen voor FC Groningen.”

eDivisie
De opzet van de eDivisie is dit jaar aangepast. Het seizoen – bestaande uit reguliere 17 competitiewedstrijden waarna een algemene ranglijst wordt gevormd –  is daarnaast verdeeld in vier periodes. De winnaar van een periode kan een geldbedrag bijschrijven en zich plaatst voor de eDivisie Finals. De drie hoogst geklasseerde ploegen zonder een periode gewonnen te hebben, plaatsen zich alsnog voor de Finals. De acht clubs die daar weer onder staan zonder een periode gewonnen te hebben, moeten in een knock-out toernooi strijden om één plek in de eDivisie Finals. FC Groningen moet komende dinsdag (18 oktober) voor het eerst aan de bak in de eDivisie, als AZ om 18.30 uur wacht. 

Volg de verrichtingen van Merijn en Fabian via het YouTube-kanaal van de eDivisie.  

Esports2223

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren