FC Groningen versterkt zich met Mexicaans talent Antuna

8 augustus 2017

Als alle formaliteiten de komende week volgens verwachting worden afgerond, huurt FC Groningen de komende twee seizoenen Carlos Uriel Antuna Romero van Manchester City. De Premier Leagueclub heeft het 19-jarige Mexicaanse talent deze zomer gekocht van Santos Laguna.

De naam van de rechtervleugelspeler stond al een tijdje op het lijstje bij de Trots van het Noorden. Toen Manchester City in beeld kwam voor Uriel Antuna is er via de bestaande contacten direct contact gelegd met de Engelse topclub, die bereid was Antuna voor zijn verdere ontwikkeling bij een goede club te stallen. Manager technische zaken Peter Jeltema zegt over de Mexicaanse versterking: “Met Uriel Antuna voegen we snelheid en diepgang toe aan onze aanvalslinie. Het was één van de wensen die we nog hadden en we zijn er blij mee dat dit is gelukt.”

Benodigde papieren
Antuna verblijft momenteel in zijn vaderland Mexico in afwachting van de benodigde papieren. FC Groningen hoopt dat de Mexicaanse jeugdinternational in de loop van volgende week naar Nederland kan afreizen om de laatste persoonlijke details van zijn contract af te ronden en medische testen af te leggen, om vervolgens gepresenteerd te kunnen worden in het Noordlease Stadion.

Laatste nieuws