FC Groningen verslaat NEC in Marbella.

Vrijdag 09 januari 2009 om 21:23

FC Groningen heeft de oefenwedstrijd in het trainingskamp in Spanje tegen NEC met 2-0 gewonnen. Petter Andersson scoorde voor rust. Pepijn Kluin zorgde middels een machtige uithaal voor de 2-0 eindstand in Gronings voordeel. Nicklas Pedersen maakte zijn debuut voor de Trots van het Noorden.

Zoals trainer Ron Jans al had aangekondigd trad FC Groningen voor en na rust aan in een nagenoeg compleet andere samenstelling. De beide ploegen waren bovendien door elkaar gehusseld. Er was derhalve geen sprake van een ‘basisteam’ of een ‘tweede elftal’. Dat zorgde er wel voor dat het vanuit Gronings perspectief geen bijzondere wedstrijd werd, maar het oefenduel maakte dan ook onderdeel uit van de gehele trainingsopbouw tijdens het verblijf aan de Costa del Sol. Op derde doelman Gijs Koopmans en Sepp De Roover na, de Belgische verdediger bleef uit voorzorg de gehele wedstrijd aan de kant, kwamen alle overige selectiespelers in actie.
Eén keer echt gevaarlijk
In de eerste helft verscheen FC Groningen welgeteld één keer echt gevaarlijk voor het doel van NEC en dat leverde ook direct de enige treffer voor rust op. Rechtsback Tom Hiariej was na veertig minuten spelen mee naar voren gestoomd en zijn scherpe voorzet werd feilloos ingekopt door Petter Andersson. Na rust had NEC het beste van het spel, maar creëerden de Nijmegenaren de grootste kans door een misverstand in de Groningse verdediging. Luciano da Silva bracht echter redding. Het hoogtepunt van de middag volgde vijf minuten voor tijd. Pepijn Kluin werd aan de linkerkant van het veld aan het werk gezet. De spits van Jong FC Groningen maakte een actie naar binnen en schoot de bal vervolgens met een verwoestende knal onhoudbaar in de linkerbovenhoek. Dat betekende meteen de 2-0 eindstand.
Vermeldenswaardig was het debuut van Nicklas Pedersen. De Deense aanwinst kwam na een uur spelen in het veld en maakte een sterke indruk. Pedersen leed nauwelijks balverlies en vormde een goed verdeelstation in de Groningse aanval. De nieuwe spits was zelfs heel dicht bij een treffer, maar zijn inzet bij een voorzet stuitte op de voeten van de Nijmeegse doelman.
Tevreden
Trainer Ron Jans toonde zich na afloop tevreden. “We hebben de afgelopen dagen toch hard getraind. Het resultaat was vandaag niet het belangrijkste. We hebben geen blessures opgelopen en bijna iedereen heeft in wedstrijdverband in actie kunnen komen. We hebben vooral effectiever gespeeld dan NEC, zeker niet beter. Vooral de tweede helft was hun spelaandeel groter dan dat van ons. Voor de jonge jongens was het echter een mooie ervaring en Pepijn Kluin schiet die bal er natuurlijk fantastisch in. Ook Pedersen maakte op ons een goede indruk tijdens zijn invalbeurt. Dat zag er veelbelovend uit.”
Zaterdag staat er een ochtendtraining gepland. Zondag heeft de selectie nog twee trainingssessies. Maandag vliegt het gezelschap terug naar Groningen.