string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

FC Groningen verrast nieuwe Oosterparkers met retroshirt.

Zaterdag 21 mei 2022 om 11:00

FC Groningen en Nijestee hebben de bewoners van de nieuwbouw aan de Jan Groningerstraat in het Oosterpark verrast met een retroshirt van Piet Fransen. Het shirt, gemaakt door Robey Sportswear, werd overhandigd bij de sleuteloverdracht aan de nieuwe bewoners van de wijk waar de aanvaller van FC Groningen uitgroeide tot clubicoon. Nijestee heeft de veertien nieuwe eengezinswoningen in de wijk gebouwd.

220520 - Oosterparkwijk still 2

De woningen hebben een tableau van bakstenen naast de voordeur met de kleuren van 14 verschillende FC Groningen shirts. Dit is een verwijzing naar de historische locatie van het voormalige Oosterparkstadion van de voetbalclub.

Mark is een van de trotse bewoners: “Ik vind het geweldig om hier op deze historische plek te wonen, waar ik als klein jongentje naar de wedstrijden kwam kijken. Als FC Groninger met een groen-wit hart vind ik de kleuren en het shirt in de gevel natuurlijk het allermooist!”
 
Nijestee startte in juli 2021 met de bouw. Het project is het sluitstuk van het stedenbouwkundigplan De Velden. Dit gebied kwam tot ontwikkeling toen FC Groningen in 2006 naar Euroborg verhuisde. Jan Jaap Vogel, interim algemeen directeur/bestuurder bij Nijestee: “We zijn voor de bewoners erg blij dat ze in deze goede en duurzame woningen, op een unieke plek in de wijk en mooie plek in de stad, kunnen wonen.”
 
“Voetbal brengt mensen bij elkaar. Daar streven wij ook naar in een ongedeelde stad, waar mensen in gemengde wijken zoals de Oosterparkwijk goed en betaalbaar samen kunnen wonen”, aldus Vogel. Gemengde wijken bestaan uit koopwoningen, sociale huurwoningen of woningen in de vrije sector. “Nijestee vindt het belangrijk dat bewoners zelf kunnen kiezen hoe en waar ze wonen, in een stad waar plek is voor iedereen.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

2 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven