FC Groningen verliest wedstrijd tegen FC Twente.

Maandag 18 maart 2013 om 13:19

FC Groningen heeft zondag in Euroborg met 0-3 verloren van FC Twente. Vlak voor rust scoorde Twente de 0-1. Na een rode kaart voor doelman Marco Bizot scoorde ex-FC Groningen speler Dusan Tadic uit een strafschop 0-2 en in de slotfase viel ook nog de 0-3. FC Groningen staat nu op de 12e plek in de Eredivisie.

Vlak voor de wedstrijd werd bekend dat Kees Kwakman door een blessure niet kon spelen. Daarom maakte Nick Bakker zijn basisdebuut in een thuiswedstrijd voor de FC. Net als het hele team speelde hij een prima eerste helft. FC Twente creëerde geen enkele kans en FC Groningen kreeg wel een paar mogelijkheden via Lorenzo Burnet, Andraz Kirm en Maikel Kieftenbeld.
Tóch ging de FC met een 0-1 achterstand de rust in. Een corner in de laatste minuut van de eerste helft belandde voor de voeten van Leroy Fer. Hij schoot de bal vervolgens in het doel, terwijl een overtreding die hij maakte op Michael de Leeuw niet werd gezien door scheidsrechter Blom.
In de 2e helft bleef FC Groningen beter voetballen dan FC Twente. Er kwamen ook wel een paar kansen, alleen werden deze helaas over of naast geschoten. FC Groningen bleef het proberen en speelde vol op de aanval, maar een counter van FC Twente was uiteindelijk beslissend voor de wedstrijd. Volgens de scheidrechter maakte doelman Marco Bizot een overtreding, waarvoor hij de rode kaart kreeg. Dusan Tadic benutte de toegekende penalty: 0-2. In de slotfase van de wedstrijd maakte Castaignos zelfs nog de 0-3.
Over twee weken is Willem II de tegenstander. Het duel wordt om 19.45 uur in Tilburg gespeeld.Hopelijk kunnen wij onze helden dan weer toejuichen.
Voorafgaand aan de wedstrijd liepen de volgende Junior Club leden met een speler of scheids/grensrechter het veld op:
Davey van der Lei, Falco Dijkhuis, Bas Groenewold, Luuk Westerhoek, Milan Dekker, Mette van Wonderen, Thomas van Weringh, Rutger van der Veen, Jasper Klok, Duncan Meijer, Mariët Hadderingh, Roy Topélen, Jelmer Torrenga en Rick Poelstra.

In de rust waren vijf GWB leden uitgenodigd voor de Gasunie Shoot-Out:
Arjen Plat, Rick Smit, Raoul Nieuwold, Thomas Wellink en Anouk Werkman. Arjen Plat en Rick Smit hebben de meeste punten behaald en doen binnenkort mee aan de kwartfinale.
Van de wedstrijdactiviteiten worden foto’s gemaakt door Sportphotoagency. De gemaakte foto’s zijn te bekijken en te bestellen via www.oypo.nl/juniorclub.