FC Groningen verliest uit bij Volendam.

Zondag 29 januari 2023 om 16:30

FC Groningen heeft zondagmiddag in Volendam verloren. Na een 1-0 ruststand werd het na 90 minuten voetbal 3-2 voor de Volendammers. De FC kwam twee keer terug van een achterstand via goals van Johan Hove en Ricardo Pepi. Voor FC Volendam scoorden Gaetano Oristanio en Calvin Twigt. Robert Mühren besliste het duel met een goal.

FC Groningen kreeg de eerste kans van de wedstrijd. Isak Määttä werd goed vrijgespeeld en zijn voorzet kwam uiteindelijk terecht bij Liam van Gelderen. De back schoot met links naast. In het eerste kwart leek de FC het betere van het spel te hebben en kon spits Ricardo Pepi twee keer voor gevaar zorgen. Toch was het de thuisploeg die na 23 minuten spelen op voorsprong stond.

Een te korte terugspeelbal van de Groningse verdediging werd opgepikt door Gaetano Oristanio. De Italiaan omspeelde Michael Verrips en schoot raak, 1-0. Op dat moment pakte Volendam ook iets meer de overhand en kreeg het een goede kans via Derry John Murkin. De laatste mogelijkheid van de eerste helft was echter weer voor FC Groningen via Johan Hove. De middenvelder kwam vrij in het strafschopgebied, maar schoot in het zijnet. Het gaf de FC wel het vertrouwen terug voor de tweede helft.

De Noorse middenvelder schoot vijf minuten na rust wel raak, 1-1. Een hoekschop werd ingekopt door debutant Matej Chalus. De inzet werd binnengehouden door Thijmen Blokzijl en Hove tikte voor de keeper raak.

Lang kon de FC niet nagenieten van de goal, want Calvin Twigt kopte in de 55ste minuut de Volendammers weer op voorsprong, 2-1. Blokzijl zorgde met een redding op de lijn in minuut 66 dat FC Groningen in de wedstrijd bleef. Met nog ruim een kwartier op de klok schoot Pepi een steekbal van invaller Daleho Irandust hard binnen, 2-2.

Wederom viel de tegentreffer snel. Een hoge bal voor het doel viel bij de tweede paal waar Robert Mühren de 3-2 binnen tikte. Via een vrije trap van Tomas Suslov in de 86ste minuut was de FC nog dichtbij een punt, maar keeper Filip Stankovic plukte de bal uit de hoek. In de slotfase ging FC Groningen met man en macht naar voren, maar scoren deed de ploeg niet. Volgende week zondag speelt de FC in Euroborg tegen FC Twente.