FC Groningen verliest tweede oefenduel op Spaanse bodem.

Dinsdag 20 december 2022 om 17:34

FC Groningen heeft dinsdagmiddag in Benidorm het derde oefenduel in de winterbreak verloren. Het Italiaanse Spezia Calcio was met 2-0 te sterk. Daniële Verde en Jakub Kiwior scoorden voor de ploeg uit de Serie A. FC Groningen vliegt morgen vanuit Spanje terug naar Nederland.

Het Estadio Municipal Guillermo Amor in Benidorm was de plek waar FC Groningen het tweede oefenduel tijdens het trainingskamp in Spanje afwerkte tegen de Italiaanse ploeg uitkomend in de Serie A. Het FC-gezelschap had in de ochtend van de wedstrijddag het La Torre Golf Resort nabij Murcia verruild voor het Grand Luxor Hotel in de Spaanse badplaats Benidorm. Een busrit van een kleine twee uur.

Eerste helft

Doelman Michael Verrips maakte zijn rentree namens de FC. De laatste wedstrijd waarin de keeper in actie kwam, was op 7 oktober. Bij de Italianen stond Groninger Jeroen Zoet onder de lat. Trainer Dennis van der Ree gaf drie spelers van FC Groningen onder-21 de kans zich vanaf het startsignaal te laten zien. Maxim Mariani, Jorg Schreuders en Thom van Bergen startten in de basisopstelling.

FC Groningen zette de tegenstander in de beginfase waar mogelijk snel onder druk. Bij balbezit probeerde het team de oplossing vooruit te vinden. De Trots van het Noorden noteerde na 12 minuten voetbal de eerste mogelijkheid. Een strak aangesneden vrije trap van Tomas Suslov ging via de knie van Radinio Balker naast het doel. Enkele minuten later was het Jorg Schreuders die keeper Zoet flink opjaagde, de bal veroverde en vanuit een moeilijke hoek in het zijnet schoot. De FC moest vrij onverwacht vlak voor rust een doelpunt incasseren. Daniele Verde zette groen-wit in de 41ste minuut op achterstand, 0-1.

Na rust

In de tweede helft stond een groot aantal andere spelers binnen de lijnen. Doelman Jan Hoekstra maakte zijn rentree in het eerste team. De doelman kreeg na 57 minuten spelen een doelpunt te verwerken. Jakub Kiwior schoot met een laag schot vanaf de rand van de zestien raak, 0-2.

Ramon Pascal Lundqvist nam keeper Zoet na een uur spelen via een vrije trap onder vuur, maar de doelman stopte het schot. De rebound ging via verdediger Thijmen Blokzijl naast het doel. In de slotfase van het duel schoot Damil Dankerlui nog via een tegenstander naast het doel. Daardoor veranderde de stand niet meer en verloor FC Groningen van de ploeg uit de Serie A met 2-0. FC Groningen vliegt morgen (woensdag 21 december) vanuit Alicante terug naar Nederland en sluit daarmee het trainingskamp in Spanje af.

Eerste helft: Verrips; Dankerlui, Mariani, Balker, Kalley; Schreuders, Kasanwirjo, Oratmangoen; Lundqvist, van Bergen, Suslov.

Tweede helft: Hoekstra; Dankerlui, Blokzijl, Te Wierik, Määttä; Pelupessy, Lundqvist, Valente; Van Bergen, Pepi, Abraham.