FC Groningen verliest ruim in Euroborg van Sparta.

Zondag 28 mei 2023 om 16:23

FC Groningen heeft de laatste wedstrijd van het seizoen 2022/2023 met grote cijfers verloren. Het werd 0-5 voor Sparta Rotterdam. Voor rust scoorde Jonathan de Guzman, na de pauze maakten Koki Saito, Arno Verschueren, Tobias Lauritsen en Vito van Crooij de goals. FC’er Nordin Musampa moest na 24 minuten met rood van het veld.

Het duel met Sparta Rotterdam werd afgespeeld in een leeg Euroborg. Beide ploegen hadden in de eerste helft weinig dreiging voor het doel. Toch kwamen de bezoekers halverwege de eerste helft op voorsprong

FC Groningen moest zo`n driekwart wedstrijd met tien man spelen nadat Nordin Musampa na 24 minuten spelen met rood van het veld werd gestuurd. De back kwam als laatste FC-verdediger in duel met een Spartaan. Hierbij ging de Rotterdammer, die op doortocht was naar keeper Jan de Boer, onderuit. De daaropvolgende vrije trap werd door Jonathan de Guzman achter De Boer geschoten, 0-1.

Sparta drong de tweede helft aan. Younes Namli raakte na 50 minuten spelen de lat, De Boer redde zes minuten later uitstekend op een kopbal van Arno Verschueren. De keeper was na een uur voetbal kansloos op een inzet van invaller Koki Saito die er 0-2 van maakte. Een kwartier voor tijd maakte Verschueren er 0-3 van. Tobias Lauritsen maakte tien minuten voor tijd uit een rebound de 0-4. De laatste goal van de middag werd gemaakt door Vito van Crooij vanaf de strafschopstip, 0-5.

Door uitslagen op andere velden zakte FC Groningen een plaats op de ranglijst en eindigt de FC het seizoen 2022/2023 als achttiende in de Eredivisie.