FC Groningen verliest oefenduel in Almelo.

Donderdag 21 maart 2024 om 17:26

FC Groningen heeft donderdagmiddag in Almelo een besloten oefenwedstrijd tegen Heracles verloren. De Trots van het Noorden kwam in de beginfase de het duel op voorsprong via Thom van Bergen, maar stapte uiteindelijk met een 4-1 nederlaag van het kunstgras.

FC Groningen komt dit weekend niet in actie vanwege de interlandbreak. Trainer Dick Lukkien trof in Almelo collega Erwin van de Looi. Samen wonnen de trainers in 2015 de KNVB Beker.

FC Groningen kwam in de beginfase van het besloten oefenduel op voorsprong door een goal van Thom van Bergen. De aanvaller zette goed druk, veroverde de bal en rondde rustig af. Lang kon de FC niet genieten van de voorsprong, want enkele minuten later trok Jizz Hornkamp de stand gelijk. In de laatste tien minuten voor rust moest de FC een tegengoal slikken waardoor het met een 2-1 achterstand de kleedkamers opzocht.

Vlak na rust maakte voormalig FC’er Thomas Bruns er 3-1 van in het voordeel van de thuisploeg. Rui Mendes was na een uur spelen dichtbij de aansluitingstreffer, maar stuitte op doelman Fabian de Keijzer. Jizz Hornkamp zette in het laatste kwartier de eindstand op het bord, 4-1. FC Groningen speelt op vrijdag 29 maart de eerstvolgende competitiewedstrijd. Gesteund door een vol uitvak gaat de Trots van het Noorden die vrijdag op bezoek bij ADO Den Haag.