FC Groningen strijdend ten onder tegen Ajax: 2-3.

Dinsdag 16 mei 2023 om 17:17

Het restant van de wedstrijd tussen FC Groningen en Ajax is dinsdagmiddag uitgespeeld in een leeg Stadion Euroborg. De Amsterdammers waren met 2-3 te sterk. Al snel kwam Ajax op voorsprong door een benutte strafschop van Dusan Tadic, maar vlak voor rust kwam FC Groningen op gelijke hoogte door een treffer van Florian Krüger. Na de rust liepen de bezoekers uit naar een 1-3 voorsprong. Laros Duarte deed vijf minuten voor tijd nog iets terug en bepaalde daarmee de eindstand op 2-3.

Afgelopen zondag werd het duel tussen FC Groningen en Ajax gestaakt wegens incidenten. De wedstrijd werd hervat in minuut 9 met een vrije trap voor de bezoekers. Al snel kreeg Ajax een penalty na een overtreding van Laros Duarte op Owen Wijndal. Dusan Tadic maakte geen fout vanaf de stip: 0-1.

Voor de strafschop moest FC Groningen een periode met tien man verder omdat spits Ricardo Pepi in zijn gezicht was geraakt door Jorrel Hato. Na het doelpunt van Ajax probeerde Pepi het nog even, maar hij moest toch worden vervangen door Florian Krüger.

In een zoektocht naar een tweede treffer kwamen de Amsterdammers een aantal keren Peter Leeuwenburgh tegen. De goedspelende doelman hield hiermee FC Groningen in de wedstrijd. Het eerste gevaar van de Trots van het Noorden kwam ongeveer tien minuten voor rust. Oliver Antman schoot de bal net over het doel van Geronimo Rulli. In minuut 42 was het toch raak voor de FC. Een snelle tegenaanval werd door Florian Krüger bekroond met een treffer.

Na rust hield FC Groningen het goede gevoel van voor de pauze nog even vast. Er volgde in minuut 50 zelfs een grote kans voor de ploeg van trainer Dennis van der Ree. Na een dieptepass van Jorg Schreuders kreeg Johan Hove de ruimte om de bal klaar te leggen voor Krüger, maar de Duitse aanvaller schoot de bal over het doel van Rulli.

In de eindfase van de wedstrijd werd Ajax sterker. Dat resulteerde in doelpunten van Brian Brobbey en Jurrien Timber. Vlak voor tijd deed Laros Duarte nog iets terug. Hij schoot fraai raak en bracht daarmee de eindstand op 2-3.

Aanstaande zondag speelt FC Groningen op bezoek bij Vitesse. De aftrap is om 14.30 uur.