FC Groningen verliest laatste wedstrijd in 2022.

Zondag 13 november 2022 om 16:52

FC Groningen heeft zondagmiddag de laatste wedstrijd van 2022 verloren. Het duel Euroborg met Fortuna Sittard eindigde in 2-3. De FC kwam vlak voor rust op voorsprong door een goal van Ricardo Pepi. In de tweede helft maakte Paul Gladon twee treffers voor de Limburgers en leek het doelpunt van Florian Krüger de FC in ieder geval een punt op te leveren. Ver in blessuretijd zorgde Tijjani Noslin voor een fikse domper door uit een hoekschop de 2-3 te maken.

20221113FCGRONINGENFORTUNA060

Met 21.023 supporters in het stadion was Euroborg goed gevuld voor de laatste wedstrijd van 2022. Het overgrote deel ging met een goed gevoel de rust in. Spits Ricardo Pepi stond in de laatste minuut van de eerste helft aan het einde van een prachtige aanval en schoot de Trots van het Noorden met zijn zesde competitiegoal op een 1-0 voorsprong.

De opbouw naar het doelpunt was van grote schoonheid. Neraysho Kasanwirjo verlegde met een schitterende crosspass het spel van rechtsachter naar linksvoor waar Ragnar Oratmangoen de bal perfect aannam. Met een actie omspeelde de aanvaller zijn tegenstander en gaf een lage voorzet. Als echte spits dook Pepi op bij de eerste paal en schoot raak, 1-0.

kasanwirjo

Tomas Suslov maakte na een uur spelen zijn rentree voor FC Groningen. De Slowaak kwam samen met Cyril Ngonge in het veld voor Daleho Irandust en Oratmangoen. Vlak daarvoor kwam voormalig FC’er Paul Gladon in het veld voor Fortuna Sittard.

De aanvaller draaide het duel dat tot dan toe onder controle was van FC Groningen, eigenhandig om. Gladon kopte na 78 minuten spelen de 1-1 tegen de touwen. Zes minuten voor tijd scoorde Gladon weer en zette de FC daarmee op achterstand, 1-2.

In de zeven extra minuten die scheidsrechter Marc Nagtegaal bijtrok, leek FC Groningen alsnog een punt over te houden aan het laatste duel van 2022. Florian Krüger rondde een snelle aanval van zijn ploeg goed af, 2-2. Op dat moment leefde het gevoel dat er misschien nog meer in zat voor de thuisploeg, maar het kreeg de deksel op de neus. Tijjani Noslin maakte in de vijfde extra speelminuut de winnende voor Fortuna Sittard uit een hoekschop 2-3.