FC Groningen verliest in Waalwijk, debuut Schreuders.

Zaterdag 15 april 2023 om 20:41

FC Groningen heeft zaterdag in Waalwijk met 2-1 verloren van RKC Waalwijk. Alle goals vielen na de rust. Ricardo Pepi kopte de FC na 66 minuten op gelijke hoogte. Kort daarvoor had Michiel Kramer de FC op achterstand gekopt. Kramer schoot in minuut 85 een strafschop raak. Jorg Schreuders, afkomstig uit de Opleiding, debuteerde voor de FC als invaller. Daarmee treedt Schreuders in de voetsporen van onder anderen Arjen Robben en Hans Hateboer.

FC Groningen werd in Waalwijk gesteund door een luidruchtig en goed hoorbaar uitvak met 150 FC-supporters die ongeacht de stand de ruim 250 kilometer per bus hadden afgelegd. De FC’ers zagen hun ploeg goed beginnen in Brabant. De Trots van het Noorden had de tegenstander in de beginfase onder druk. Ricardo Pepi schoot na een kwartier naast, Daleho Irandust stond na 20 minuten oog in oog met keeper Etienne Veassen en schoot op de benen van de doelman. Vaessen moest zich na 25 minuten strekken op een schot van afstand van Tomas Suslov.

Tussen de twee laatste mogelijkheden van de FC in had Pelle Clement een goede kans voor RKC, maar schoot net naast de paal. Direct na het schot van Suslov kreeg Florian Jozefzoon een niet te missen bal. De aanvaller werd voor een leeg doel vrijgespeeld door Mats Seuntjens, maar schoot binnen het vijfmetergebied naast. Op dat moment nam RKC het initiatief over, maar scoorde het niet. In de slotfase van de eerste helft kreeg de FC weer wat meer controle zonder echt grote kansen te krijgen.

In de tweede helft was de eerste kans voor RKC. Invaller Julen Lobete knalde de bal via Matej Chalus op de lat. FC Groningen kreeg na 53 minuten spelen een strafschop toegekend nadat Irandust over het been ging bij keeper Vaessen. De VAR in Zeist riep scheidsrechter Sander van der Eijk echter naar het scherm, waarna de arbiter zijn beslissing terugdraaide. Tien minuten later was het Michiel Kramer die FC Groningen op achterstand zette. Kramer kopte een voorzet van Clement achter doelman Michael Verrips, 1-0.

De FC zette de stand binnen drie minuten recht. Nadat Pepi na een snelle uitbraak niet kon worden bereikt door Oliver Antman, knokte de spits zich in het duel. FC Groningen hield de bal over, zette een nieuwe aanval op en Pepi kopte op een voorzet van basisdebutant Nordin Musampa raak, 1-1.

Beide ploegen kregen in het laatste kwartier van de wedstrijd kansen op de voorsprong. Antman schoot na een snelle aanval van de FC hard over het doel. Aan de kant van RKC werd een poging van Jozefzoon geblokt. Thom van Bergen en Laros Duarte kwamen voor de laatste tien minuten van de officiële speeltijd in het veld voor Musampa en Irandust.

FC Groningen kreeg vijf minuten voor tijd de deksel op de neus. Lobete werd onderuit gehaald in het strafschopgebied door keeper Verrips waardoor RKC een strafschop kreeg. Kramer schoot hard raak, zijn tweede goal van de avond, 2-1.

De vanuit de Opleiding afkomstige middenvelder Jorg Schreuders debuteerde in blessuretijd voor de FC. Dat deed hij in het stadion waar ook Arjen Robben en Hans Hateboer ooit hun eerste minuten maakten voor de Trots van het Noorden. Schreuders kon in de minuten die hij speelde geen verandering aanbrengen in de eindstand.

Aankomende zaterdag 22 april speelt FC Groningen in Euroborg thuis tegen N.E.C. Tickets voor dat duel zijn eenvoudig te koop via https://tickets.fcgroningen.nl. Aftrap in Euroborg is zaterdag om 20.00 uur.