FC Groningen verliest in leeg Euroborg van N.E.C..

Dinsdag 25 april 2023 om 16:33

FC Groningen heeft het thuisduel met N.E.C. met 1-0 verloren. Het duel dat afgelopen zaterdag in de 18e minuut werd gestaakt, werd dinsdagmiddag uitgespeeld. De lokale autoriteiten hadden besloten dat er geen publiek welkom was bij de wedstrijd. Bij rust stond het 0-0, Jordy Bruijn zorgde in de 84e minuut voor het enige doelpunt vanuit een strafschop.

FC Groningen stond met twee andere spelers aan het begin van de hervatting. Oliver Antman en Johan Hove waren niet fit genoeg om te spelen waardoor Laros Duarte en Luciano Valente dinsdagmiddag het veld op kwamen.

De resterende 72 minuten voetbal in een leeg Euroborg begonnen met een vrije trap voor N.E.C. aan de zijkant op de helft van de bezoekers. Waar FC Groningen zaterdag de tegenstander goed onder druk kreeg, was kwam N.E.C. dinsdag gemakkelijker bij het doel van Peter Leeuwenburgh. Het resulteerde in enkele corners voor de ploeg uit Nijmegen.

Het drukzetten zoals afgelopen zaterdag gebeurde leverde FC Groningen na een half uur spelen de beste kans voor rust op. Tomas Suslov kon halverwege de helft van N.E.C. de bal oppikken. De Slowaak dribbelde richting strafschopgebied en schoof de bal met links op het doel. Keeper Jasper Cillessen had twee keer nodig om het schot onschadelijk te maken. N.E.C. kwam voor rust niet tot grote kansen, waardoor de ruststand 0-0 was.

Direct na rust werd de FC gevaarlijk via een schot van Isak Määttä. De vleugelspeler werd via een fraaie combinatie vrijgespeeld. De Noor schoot hard op de vuisten van Cillessen. De rebound werd net voor de voeten van een FC’er weggehaald. Niet veel later schoot spits Ricardo Pepi de bal van binnen het strafschopgebied hard over het doel.

N.E.C. kreeg een kwartier voor tijd een grote kans. Een verre inworp aan de linkerkant schoot door en werd doorgekopt waarna deze bij de tweede paal net door Leeuwenburgh uit het doel kon worden gehouden. Thom van Bergen en Elvis Manu kwamen bij de FC in het veld om aanvallend frisse energie te brengen. Matej Chalus en Daleho Irandust gingen naar de kant.

N.E.C. kreeg na 82 minuten spelen een strafschop. Pedro Marques kon alleen door op Leeuwenburgh na een lange pass van achteruit van Philippe Sandler. De aanvaller werd in de rug gelopen door Duarte, die daar ook een rode kaart voor kreeg. Jordy Bruijn verzilverde de strafschop, 0-1. De benutte strafschop bleek de enige treffer van de middag waardoor FC Groningen het thuisduel met N.E.C. verloor.