FC Groningen verliest in Euroborg van SC Cambuur.

Donderdag 26 januari 2023 om 21:20

FC Groningen heeft donderdagavond verloren van SC Cambuur. In Euroborg werd het 0-1 door een doelpunt van Daniël van Kaam. De middenvelder scoorde na rust.

De stand was na 45 minuten spelen echter nog in evenwicht, 0-0. FC Groningen was na 7 minuten voor het eerst gevaarlijk. Luciano Valente ontving de bal na een mooie aanval over veel schijven in het strafschopgebied. Cambuur schoot een aantal keer van afstand, maar bracht keeper Michael Verrips voor rust geen moment in de problemen.

FC Groningen kreeg in de beginfase van de tweede helft twee goede kansen. Florian Krüger schoot na enkele minuten hard op de hand van doelman Robbin Ruiter. Valente vond even later weer de vuist van de keeper met een schot. Aan de andere kant dwong Remco Balk doelman Verrips tot een redding.

FC Groningen kwam na 77 minuten spelen op achterstand door een doelpunt van Daniël van Kaam. De middenvelder drukte een voorzet van de linkerkant af met een volley. De FC kwam in de slotfase van de wedstrijd nog twee keer dichtbij een gelijkmaker. Ramon Pascal Lundqvist raakte de lat en Ricardo Pepi kopte in blessuretijd over het doel. Komende zondag speelt FC Groningen de uitwedstrijd bij FC Volendam.