string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

FC Groningen verliest in Euroborg van ADO Den Haag.

Vrijdag 15 september 2023 om 22:00

FC Groningen heeft vrijdagavond op eigen veld verloren van ADO Den Haag, 0-1. De bezoekers maakten via Henk Veerman na ruim een kwartier spelen het enige doelpunt van de wedstrijd. Komende maandag wacht de FC een nieuwe thuiswedstrijd. Jong PSV komt op bezoek in Euroborg. Aftrap van dat duel is om 20.00 uur.

FC Groningen speelde in voor de derde thuiswedstrijd op rij in een goed gevuld Euroborg. Liefst 20.800 kaarten waren verkocht voor het duel met ADO Den Haag. De Trots van het Noorden kreeg in de beginfase van de wedstrijd direct een goede kans. Isak Määttä kwam door aan de zijkant en zijn voorzet bleef in een kluts hangen in het strafschopgebied. Paulos Abraham kon net niet binnen tikken.

FC Groningen zocht in het eerste kwartier veelvuldig de ruimte achter de verdediging van de tegenstander en probeerde gevaarlijk te worden. Harde schoten van Luciano Valente en Johan Hove werden geblokt. In de eerste tegenstoot was het wel direct raak voor ADO Den Haag. Henk Veerman rondde een steekbal via een stift af, 0-1.

Een tegenvaller voor de FC terwijl de FC-supporters er volledig achter bleven staan. Het spelbeeld wijzigde niet. FC Groningen had de bal, ADO probeerde gevaarlijk te worden via de counter. Ondanks het balbezit lukte het de FC niet om tot echt grote kansen te komen.

Daleho Irandust kwam direct na rust in het veld voor Abraham en FC Groningen speelde in de tweede helft naar de fanatieke Noordtribune toe. FC Groningen zette druk, maar kwam in de beginfase niet verder dan net als in de eerste helft dan geblokte schoten. Määttä en Irandust vonden een Haags been in hun weg richting doel. De Zweedse invaller testte tien minuten na de pauze keeper Hugo Wentges die gestrekt naar de hoek moest.

Met nog 20 minuten op de klok kwamen Jorg Schreuders en Fofin Turay in het veld voor Marco Rente en Noam Emeran. Doelman Michael Verrips behoedde de FC voor een grotere achterstand met een fraaie redding op een kopbal van dichtbij.

Het lukte FC Groningen maar niet om door de Haagse verdediging te komen. De bezoekers gingen steeds dichter op de eigen goal staan en hielden het veld heel compact. Thom van Bergen kwam in de slotfase nog in het veld voor Valente, maar ook de spits uit de eigen Opleiding kwam niet door de Haagse defensie.

De kans op de gelijkmaker kwam er in de zes minuten blessuretijd. Spits Kevin van Veen frommelde zich door de verdediging en schoot hard op de lat. Direct na de kans kwam ook spits Kristian Lien nog in het veld, maar ook de Noor kon de score niet veranderen. FC Groningen verloor met 0-1 in Euroborg en speelt komende maandag opnieuw thuis. Jong PSV is dan de tegenstander, kaarten zijn te koop via https://tickets.fcgroningen.nl.

Gerelateerd nieuws.

2 uur geleden

Feest, Valente en Bakker in ‘Thuis’

3 uur geleden

Goalgetter Valente Koning van de Wedstrijd tegen Telstar, Schreuders pakt koppositie

4 uur geleden

Vliegende start levert winst op in Euroborg tijdens bijzondere avond