FC Groningen verliest in Amsterdam van Ajax.

Zondag 07 maart 2021 om 14:10

FC Groningen heeft zondagmiddag in Amsterdam verloren van Ajax. De FC ging in de Johan Cruijff ArenA met 3-1 onderuit. Invaller Ahmed El Messaoudi maakte in de slotfase de Groningse goal. Voor Ajax scoorden Ryan Gravenberch, Sebastien Haller en Dusan Tadic. De voormalig FC’er deed dat uit een strafschop.

Dankerlui

FC Groningen kwam vroeg in de wedstrijd op achterstand nadat Ryan Gravenberch in de vijfde minuut raak schoot, 1-0. Onhoudbaar voor keeper Sergio Padt en ook Damil Dankerlui kon op de doellijn geen redding brengen. Padt onderscheidde zich vervolgens meerdere malen door kansen van Lisandro Martinez (kopbal) en Davy Klaassen (schot van dichtbij) met knappe reflexen onschadelijk te maken.

FC Groningen moest in het eerste half uur de kansen aan Ajax laten, maar kwam het laatste kwartier van de eerste helft aanvallend ook zelf meer op de helft van de tegenstander. Tomas Suslov veroverde de bal bij het drukzetten in het strafschopgebied van Ajax, maar kon net geen medespeler vinden met zijn voorzet. Mo El Hankouri kopte een voorzet van Bart van Hintum na 38 minuten spelen goed bij de tweede paal op het doel, maar vond keeper Maarten Stekelenburg op zijn weg.

Collega-doelman Padt pakte in blessuretijd van de eerste helft nog een vrije bal van Gravenberch, die vanaf het randje van het strafschopgebied mocht aanleggen. Hierdoor bleef de achterstand van de FC slechts één goal.

El Hankouri

FC Groningen wisselde in de rust. Patrick Joosten kwam in het veld voor Paulos Abraham. De FC zette het spel van het laatste kwartier uit de eerste helft voort, maar kreeg tien minuten na de pauze een tweede treffer tegen. Dusan Tadic stak David Neres weg op randje van buitenspel en de Braziliaan hield het overzicht waardoor Sebastien Haller van dichtbij kon scoren, 2-0.

Suslov kreeg twintig minuten voor tijd de kans om de spanning in de wedstrijd terug te brengen. De jongeling was uitstekend weggelopen van zijn tegenstander en ontving van Alessio da Cruz een steekpass op maat. Suslov haalde hard uit met rechts, maar schoot op de keeper. In de daaropvolgende aanval van Ajax werd de bal van dichtbij tegen de arm aangeschoten van Mike te Wierik. Daardoor kreeg Ajax een strafschop die werd benut door Tadic, 3-0.

Da Cruz had tien minuten voor tijd weer een goede steekbal, deze keer op invaller Joosten. De aanvaller kreeg de bal in de loop aangespeeld, maar schoot uiteindelijk over het doel. De FC kreeg in de tweede helft meerdere kansen op een treffer en scoorde zes minuten voor tijd. Invaller Ahmed El Messaoudi kopte een vrije trap van Suslov goed binnen, 3-1. Een verdiende treffer, maar echt spannend kon de FC de wedstrijd in Amsterdam niet meer maken. De koploper was in de Johan Cruijff Arena te sterk voor FC Groningen.