FC Groningen verlengt met ervaren Van Hintum

4 maart 2021

FC Groningen heeft het contract met Bart van Hintum met een jaar verlengd. De 34-jarige ervaren verdediger is bezig aan zijn tweede seizoen bij de Trots van het Noorden, waarvoor hij inmiddels 40 officiële duels heeft gespeeld en waarin hij één keer scoorde. De in het Brabantse Oss geboren Van Hintum heeft al bijna 400 wedstrijden in het betaalde voetbal achter zijn naam staan.

Bart van Hintum begon in 2005 zijn professionele loopbaan in zijn geboorteplaats bij TOP Oss. Vijf jaar later, medio 2010, maakte hij de overstap naar FC Dordrecht. Een seizoen later lijfde PEC Zwolle de linksback in. Met de club uit Zwolle won en verloor Van Hintum een KNVB-bekerfinale, dat laatste gebeurde in 2015 toen FC Groningen de Zwollenaren met 2-0 versloeg. In de zomer van 2016 ging Van Hintum bij het Turkse Gaziantepspor een buitenlands avontuur aan, maar zijn tweejarige overeenkomst werd na driekwart jaar ontbonden. Heracles Almelo pikte Van Hintum vervolgens transfervrij op. Daar speelde hij tot de zomer van 2019, waarna FC Groningen Van Hintum transfervrij voor twee seizoenen wist te binden. Daar wordt nu dus nog een derde jaar aan vast geknoopt.

20210304BartvanHintum003

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus legt uit welke waarde Van Hintum heeft bij FC Groningen. “Bij de meest optimale en ideale samenstelling van een selectie is in onze ogen ook de leeftijdsopbouw een belangrijke component. Eén ervan is ervaring binnen een spelersgroep. Onze huidige selectie is jong en talentvol en wij vinden het belangrijk dat hieraan voldoende ervaring wordt toegevoegd. Bart laat al bijna twee seizoenen zijn waarde zien voor het team. Niet alleen óp het veld, ook daarbuiten. Hij leeft als een prof en geeft daarin het goede voorbeeld. Naast de veldtrainingen is Bart voortdurend bezig met zijn fitheid, maakt hij op ons hypermoderne trainingscomplex onder meer maximaal en optimaal gebruik van de beschikbare faciliteiten in onze Topsporttrainingshal en besteedt hij veel aandacht aan zijn voeding. Niet voor niets is hij samen met Arjen Robben en Azor Matusiwa één van onze aanvoerders. Met zijn bijna vierhonderd wedstrijden in het betaalde voetbal weet Bart wat er wordt gevraagd. Wij zien voor hem ook komend seizoen een belangrijke rol weggelegd bij FC Groningen, zowel op het veld als in de kleedkamer en dat laatste is een niet te onderschatten factor binnen een selectie.”

Gasterra

Laatste nieuws