FC Groningen verhuurt Strunck aan Esbjerg fB

5 oktober 2020 / vandaag

FC Groningen verhuurt Nicklas Strunck Jakobsen voor de rest van het seizoen 2020/2021 aan Esbjerg fB. De Deense club, uitkomend in de 1. Division, heeft tevens een optie tot koop bedongen op de 21-jarige Strunck.

Nicklas Strunck kwam sinds zijn overgang naar de Trots van het Noorden nog niet in actie in een officiële wedstrijd van FC Groningen en heeft in het Hitachi Capital Mobility Stadion nog een overeenkomst tot medio 2023. Hij werd vorige zomer overgenomen van FC Nordsjaelland en kan zowel als rechtsback als op het middenveld uit de voeten.

20200801FCGroningenHeracles073

Optie tot koop
Technisch directeur Mark-Jan Fledderus acht het voor de ontwikkeling van Strunck goed dat hij in zijn geboorteland weer wedstrijden gaat spelen. “Nicklas had bij ons weinig zicht op speelminuten. Wij denken dat hij nog steeds zijn talent kan inlossen, maar hiervoor is het wel noodzakelijk dat hij speelminuten gaat maken. Esbjerg wil hem die kans geven en heeft daarbij tevens een optie tot koop bedongen. Wij zullen Nicklas blijven volgen en gaan zien hoe dit seizoen zijn ontwikkeling verder gaat verlopen. Wij wensen hem veel succes.”

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws