string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen verhuurt Strunck aan Esbjerg fB.

Maandag 05 oktober 2020 om 21:00

FC Groningen verhuurt Nicklas Strunck Jakobsen voor de rest van het seizoen 2020/2021 aan Esbjerg fB. De Deense club, uitkomend in de 1. Division, heeft tevens een optie tot koop bedongen op de 21-jarige Strunck.

Nicklas Strunck kwam sinds zijn overgang naar de Trots van het Noorden nog niet in actie in een officiële wedstrijd van FC Groningen en heeft in het Hitachi Capital Mobility Stadion nog een overeenkomst tot medio 2023. Hij werd vorige zomer overgenomen van FC Nordsjaelland en kan zowel als rechtsback als op het middenveld uit de voeten.

20200801FCGroningenHeracles073

Optie tot koop
Technisch directeur Mark-Jan Fledderus acht het voor de ontwikkeling van Strunck goed dat hij in zijn geboorteland weer wedstrijden gaat spelen. “Nicklas had bij ons weinig zicht op speelminuten. Wij denken dat hij nog steeds zijn talent kan inlossen, maar hiervoor is het wel noodzakelijk dat hij speelminuten gaat maken. Esbjerg wil hem die kans geven en heeft daarbij tevens een optie tot koop bedongen. Wij zullen Nicklas blijven volgen en gaan zien hoe dit seizoen zijn ontwikkeling verder gaat verlopen. Wij wensen hem veel succes.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard